Tapasztalatszerzésnek jó volt


2015-10-07 22:04:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tapasztalatszerzésnek jó volt főképe
Az országos serdülő kézilabda bajnokság hatodik fordulójában az éllovas MKB Veszprém KZRT. második csapatát fogadta a Bakonyerdő Pápa gárdája. A megyeszékhelyiek eddigi öt találkozójukból négyet is meggyőző játékkal nyertek meg, ráadásul egyre jobb formában kézilabdáznak a veszprémiek, hiszen előbb négy, majd hat, aztán nyolc, végül 11 gólos különbségű győzelmeket ünnepelhettek, egyedül a SZESE Győrnek sikerült pontot lopnia tőlük. A pápaiak tehát nagyon nehéz két félidőre készülhettek, Kapcsándi Kristóf tanítványai utoljára a második körben tudtak nyerni, azóta két vereség, egy döntetlen a mérlegük, legutóbb Székesfehérváron maradtak alul 26-22 arányban. Nagy kérdés volt, hogy a két gólfelelős, Farkas Patrik és Áldozó Soma milyen formában játszik, emellett természetesen a védelemre is nagy felelősség hárult, bár kimondva, kimondatlanul is a tisztes helytállás volt a mieink célja. A várakozásoknak megfelelően alakult a találkozó, az első perctől kezdve esélyeshez méltóan kézilabdázott a Veszprém, szép támadásokat vezettek, végigjátszották a figurákat és magas embereik révén látványos gólokat szereztek, védekezésük határozott volt. 16-7-es félidő után a vendégek 35-16-os győzelmet arattak, a lefújás után Kapcsándi Kristóf úgy fogalmazott, az eredménnyel nem foglalkozik, a legfontosabb az volt, hogy a következő két mérkőzésre tudtak gyakorolni.
- Reális eredmény született, a Veszprém jobb játékerőt képvisel, fizikálisan is erősebbek, hosszabb a kispadjuk is. A védekezésünk gyenge volt, elmaradtak az ütközések, támadásban nem mentek körbe a labdák, sok berögzült dolog van, amiket ki kell javítani. Nem kell csüggedni, tudtuk gyakorolni azokat a figurákat, amiket a következő két találkozónkon játszani szeretnénk, ezeken reményeim szerint sikerül négy pontot begyűjtenünk.

Bakonyerdő Pápa - MKB Veszprém KZRT. II. 16-35 (7-16)

Pápai gólszerzők:
Farkas Patrik 5
Horváth Martin, Csanádi András 3-3
Áldozó Soma, Tóth Dávid 2-2
Ábrahám Máté 1

A bajnokságban két nyerhető, idegenbeli összecsapás következik, október 14-én Várpalota, október 19-én Ajka lesz az ellenfél.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!