Biztonságban a közterületen


2015-10-07 21:37:25  | cikk: Babos Petra  | 


Biztonságban a közterületen főképe
Partnerségben a biztonságos életért címmel szervezett óvodásoknak és általános iskolásoknak közlekedésbiztonsági programot a Jókai Mór Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok egyik elemeként.
Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros hírportálunknak elmondta, a könyvtár fontosnak tartja, hogy a gyerekek már fiatal korukban megtanulják a biztonságos közlekedés fő szabályait, s megismerkedjenek a rendőrök és a tűzoltók munkájával, ezért is hívták meg ezeket a szervezeteket.

A rendőrség munkatársa, Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes játékos foglalkozáson beszélgetett a gyerekekkel a helyes közlekedésről, a KRESZ szabályairól.Mint mondta, egy közlekedési puzzle képet raktak ki a diákokkal, melynek kapcsán szóba kerültek a közlekedési szokások és eszközök is. A címzetes rendőr alezredes hozzátette, örömmel vették a felkérést, hiszen szeretnének minél több csatornán keresztül eljutni a diákokhoz és az óvodásokhoz, hogy szabálykövető felnőttekké váljanak a későbbiekben.

Markács Gergő Dominik, a Tarczy Lajos Általános Iskola 2. osztályos kisdiákja arról mesélt hírportálunknak, őt autóval viszik minden nap iskolába. Amikor beszáll a kocsi hátsó ülésre, mindig beköti magát, s útközben szüleivel együtt figyelik a közlekedési táblákat. Amikor megérkeznek az intézmény elé, s nincs zebra a közelben, mindig körültekintően körbenéz balra és jobbra is, s csak akkor megy át az úttesten, ha nem jön semmilyen jármű.

A rendőrségi előadással párhuzamosan Váminé Molnár Emma gyermek könyvtáros a rendőrök és a tűzoltók munkájáról tartott előadást a jelenlevőknek, amit rajzzal illusztráltak az apróságok. Ha már könyvtár, akkor az ehhez kapcsolódó könyveket is átlapozgatták a fiatalok. A program csúcspontja az volt, hogy a könyvtár udvarán beülhettek a rendőr- és a tűzoltóautóba, megnézhették és persze fel is próbálhatták a sisakot, megfoghatták a pajzsot, ami nagyon tetszett a gyerekeknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!