Judo: Szépen csillogó bronzérem az U23-as országos bajnokságról


2015-10-07 12:17:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Judo: Szépen csillogó bronzérem az U23-as országos bajnokságról főképe
Október 4-én az U23-as országos bajnoksággal debütált az UTE felújított judo terme, ahol a Bakony Judo Klub versenyzői szerették volna folytatni a százhalombattai és tatabányai kiváló szezonkezdetüket. A pápai klub színeiben Pákozdi Bence, Sági Dániel és Vörös Seron lépett tatamira, szereplésükről Végh József elnököt kérdeztük.
- Pákozdi Bence -66 kilogrammos kategóriájában 13 versenyző nevezett, Bence a KSI-s Dóczy Kálmánnal kezdett, és a budapesti versenyző már a mérkőzés elején földre vitte, aki egy kicsit elkapkodta a felállást és ellenfele egy lábszár átforgatással újra meg tudta dobni, majd ebből az akcióból le is szorította. Sajnos ellenfele a következő fordulóban intésekkel kikapott a miskolci Barthától, így Bence nem folytathatta a versenyt, helyezetlen lett. Sági Dániel a -100 kilogrammos kategóriában indult, az első fordulóban a pécsi Nagy Balázzsal kezdett, csakúgy, mint a legutóbbi felnőtt országos ranglista versenyen. Ellenfele Dani támadását blokkolta, és egy tökéletesen végrehajtott nagy belső horoggal ippon értékre dobta. A vigaszágon a kaposvári Ughy Viktor volt a következő ellenfele, de sajnos a technikai fölény itt is ellenfele javára döntött és két waza-ari értékű dobással legyőzte Danit, aki így a 7. helyen végzett. Versenyzőnk nagyon nehéz helyzetben volt, hiszen a súlycsoportban ő volt az egyetlen színes öves, így már az is dicséretes, hogy bement ebbe a mezőnybe.
A hölgyek mezőnyében Vörös Seronnal megint taktikáztak az edzők, hogy melyik súlycsoportba mérlegeljen. Közel fél órás megbeszélést követően úgy döntöttek, hogy a -70 kilogrammba mérlegeljen be, és a junior diákolimpiához hasonlóan ez ismét jó döntésnek bizonyult.
- Az első fordulóban a későbbi bajnokkal és korosztályos válogatott Lőrincz Renátával kezdett, és egy percig bírt a technikai fölénnyel. A vigaszágon először a nagykanizsai Mód Jordánával találkozott, akin a mérkőzés elején egy waza-arit érő makikomit dobott. A folytatásban a következő yuko értékű dobásnál sajnos ellenfele megsérült és nem tudta folytatni a mérkőzést, ezért Seri ipponnal győzött. A bronzmeccsen a pécsi Mészáros Fannival találkozott és Seri mindjárt a mérkőzés elején egy csípődobással vitte földre ellenfelét, akit ebből az akcióból le is szorított, így bronzéremmel fejezte be a versenyt. Seron mindent úgy hajtott végre, ahogy előtte megbeszéltük, a mostani versenyen ismét bebizonyította, ha higgadtan versenyez, jó eredményre képes.
Végh József hozzátette, a KSI színeiben versenyző, pápai nevelésű sportoló, Joó Ákos a +100 kilogrammban remekelt, hiszen először ipponnal győzte le a veresegyházi ellenfelét, amivel a kedvező sorsolásnak köszönhetően már döntőben volt, ahol is egy újpesti versenyző ellen egy taktikai csatában intéssel bizonyult jobbnak, így országos bajnoki címet szerzett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!