Nem sikerült a rajt


2015-10-06 14:16:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nem sikerült a rajt főképe
A 2015/16-os Veszprém megyei első osztályú női kézilabda bajnokságban a Sportoázis alakulata hazai fordulóval vágott neki a menetelésnek. A pápai csapat ellenfele az elmúlt bajnokságban nyolcadik helyen végezett Nemesvámos volt. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az együttes új edzővel, Sarus Ferenccel készült a nyáron, a keretet pedig sikerült egyben tartani, tanulmányai miatt mindössze a két jobbszélső, Pulay Fruzsina és Böröndy Lilla hagyta el a csapatot, egy év kihagyás után viszont visszatért a kapuba Illés-Nagy Márta. A Nemesvámos ellen kiegyenlített mérkőzést láthatott a kilátogató publikum, az első játékrész elején mindkét oldalon felváltva estek a gólok, Széll Orsolya remekelt a háló előtt, így sikerült lépést tartani a fehér mezesekkel. Sajnos a Sportoázis kemény védekezését a játékvezetők nem tolerálták, így a hazaiak rendre emberhátrányban játszottak, a félidei pihenőre ötgólos hátránnyal vonulhattak (10-15). A szünet után a pápai lányok újult erővel, és a szokásos lelkesedéssel érkeztek a pályára, melynek hamar meg is lett az eredménye: Szakács Edina és Fülöp Petra góljainak és Szabó Vivien védekezésének köszönhetően a Sportoázis 5-1-es rohama következett, majd a koncentrált játéknak és a ziccerek kihasználásának hála sikerült kiegyenlíteni, végül a vezetést is megszerezni. A félidő további részében fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrában viszont a Sportoázis pontatlanságainak köszönhetően a Nemesvámos kezébe került az előny. A hirtelen három gólra szökő vendég vezetést az utolsó három percben Sarus Ferenc időkérése ellenére sem tudták ledolgozni a pápai lányok, így idei első mérkőzésük vereséggel zárult.

Sportoázis NKK Pápa - Nemesvámos 23-27 (10-15)

Sarus Ferenc: Mindent megtettek a lányok, a találkozó első húsz percében sokszor játszottunk emberhátrányban, amit csak nagy erőfeszítések árán sikerült ledolgoznunk. A második játékrészre sikerült kiegyenlíteni, sőt a vezetést is átvenni, de sajnos elfáradtunk, emiatt több hiba is becsúszott, kevés volt a gyors indítás, sok volt a pontatlan átadás. Nem kell azonban elkeseredni, kitűzött céljainkért dolgozunk tovább.

Hazai gólszerzők:
Szakács Edina 9
Fülöp Petra 8
Széll Anna 3
Molnár Petra, Nagy Bernadett, Németh Anita 1-1

A bajnokságban az Ajka elleni idegenbeli összecsapás után házi rangadó következik, október 17-én az első fordulóban az Ajkát 32-19-re legyőző Kilián DSE Pápa lesz az ellenfél, a kezdési időpont 14:00.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!