Világszenzáció - Az érelmeszesedés elleni védőoltásról


2015-10-06 12:56:10  | cikk: pgya  | 


Világszenzáció - Az érelmeszesedés elleni védőoltásról főképe
A Jókai Mór Városi Könyvtár (JMVK) idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz, ennek keretében a városi bibliotékában a hét folyamán minden nap valamilyen izgalmas, színes előadással várják az érdeklődőket.

A tegnapi napon is zsúfolásig telt a könyvtár olvasóterme – sokaknak már szék sem jutott, hogy helyet foglaljanak –, sőt kivetítőn is közvetítették dr. Horváth István professzor előadását, amely az érelmeszesedés megelőzéséről és leküzdéséről szólt.
A világszenzációként beharangozott találmányról, vakcináról szóló előadást megelőzően dr. Hermann István könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket, pár mondatban ismertette az Országos Könyvtári Napok pápai programjait, bemutatta az előadót, majd átadta a szót a feltalálónak.

A szív- és érrendszeri betegségek a vezető halálokok közé tartoznak. Dr. Horváth István magyar kutató érelmeszesedés elleni vakcináját már több mint 12 éve engedély nélkül adják be a magyar és a külföldi orvosok maguknak, és már nem csak orvosok. A vakcinára még nem sikerült beszerezni a szükséges engedélyeket, és az ügy már ott tart, hogy kuruzslásért eljárást indítottak ellene, legközelebbi tárgyalását november 11-re tűzték ki Budapesten, akár hét évre is elítélhetik. Dr. Horváth István orvos-biológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a New York-i Tudományos Akadémia tagja, meghívott kutatóként dolgozott Amerikában és Oroszországban is.

A professzor pápai születésű, a tanítóképzőben végzett. Előadása elején elmondta, hogy Pápa, az alma matert rejtő város annyira megváltozott, hogy sok részét – a volt Jókai-színházat, a laktanya környékét – fel sem ismeri. Örömmel vette tudomásul, hogy sok volt osztálytársát láthatta viszont a közönség soraiban. Az első sorban foglalt helyet Lux Ibolya is - volt tanárnője -, aki Horváth professzor kutatásai folytatásához az előadás végén adománnyal járult hozzá.

Dr. Horváth István azt mondja: számára a lelkiismereti kérdés, hogy emberi életeket mentsen, fontosabbnak tartja, mint a törvényi előírásokat. Hiszen már hatéves fejjel aludt tejet csempészet az elhurcolás elől bujdosó  embereknek édesanyja megbízásából, akkor miért rettenne vissza most a paragrafusoktól, mikor tudja, hogy jót cselekszik. Tudja, hogy egy jogállamban senki nem szegheti meg büntetlenül a törvényeket, csak nem akar szembenézni vele. Ő személy szerint már több mint egy évtizede harcol, hogy a vakcináját elismerjék, és Magyarországon ismerjék el, mert ő a magyar embereken, elsősorban a kispénzű betegeken akar segíteni, akiknek nem tudnak tízmilliókat áldozni egy szívműtétre.
Amikor a professzor 60 évesen szívinfarktust kapott, arra kérte a feleségét, hogy vigyen be neki fecskendőt, tűt, gumiszalagot és az oltóanyagot. A kórházban oltotta be magát, azaz próbálta ki szérumát saját magán.

Horváth professzor a világon először fedezte fel az antikoleszterin antitestet, a genfi szabadalmi világkiállítás pedig 2005-ben aranyéremmel ismerte el az erre épülő érelmeszesedés elleni védőoltását. A koncepció pedig egy vadonatúj koleszterinelméletre épül, amiben nincs jó és rossz koleszterin, ahol az érelmeszesedést nem a rossz koleszterin, hanem a koleszterin anyagcsere felborulása okozza, ami a vakcinával helyrebillenthető.

Mi az érelmeszesedés? Az artériák belső részének jellegzetes elváltozása, mely a lipidek, kötőszöveti elemek és véralkotórészek változó arányú gócos lerakódásával jár, amihez rostos szövetképződés, meszesedés is társul – mindez az ér lumenének szűkülését eredményezi.

- A koleszterinnek az utóbbi években csak a rossz tulajdonságairól hallottunk. A magas koleszterinszint okozza a vérben az érelmeszesedést, hirdették róla. Pedig ez csak a látszat, csupán következmény. A magas koleszterinszint kialakulása, a koleszterin-anyagcsere felborulása miatt történik. Hangsúlyoznunk kell, hogy koleszterin nélkül nem lenne életképes a szervezet. Ez az egyik legfontosabb alkotóelemünk. Például, ha nincs koleszterin, nincs nemi hormon. Ha nincs nemi hormon, nincs szaporodás. Vagy nézzünk egy másik hormont, ami a szervezet ásványianyag-forgalmát irányítja. Ennek is a koleszterin az alapja. E nélkül a hormon nélkül káosz alakul ki a szervezet ásványianyag-forgalmában. Az ásványi anyagok és sók nem oda kerülnek, ahova kell, lerakódnak például az érfalakra. A vörösvérsejtek 120 naponta teljesen kicserélődnek a szervezetben. Ha nem lenne koleszterin, ezek sejthártyája nem tudna újraképződni. Megemlítem az epesavat, aminek szintén a koleszterin a bázisa. Epesavak nélkül nem tudnánk megemészteni a zsírokat, a zsírok emésztése nélkül pedig nem kerülhetnek a szervezetünkbe a zsírban oldódó vitaminok. Az agyi, idegrendszeri pályák összeköttetésében, a receptor-stabilizációban is fontos szerepet játszik a koleszterin. Hiánya idegrendszeri zavarokhoz, például depresszióhoz vezet. Természetesen a felhasználási skála sokkal szélesebb – hangzott el az előadáson dr. Horváth István meghatározása a koleszterinről.

Dr. Horváth István találmánya, elmondása szerint, az antikoleszterol-antigén az antibiotikumok gyógyászati hatásához mérhető. Az immunkezelés, injekció-kúra hatására az emberi szervezet  koleszterin-háztartása normalizálódik: az erekből és a hajszálerekből eltűnnek a lerakódások, a vérkeringés helyreáll. Így az érszűkület miatti infarktusok, stroke-esetek száma minimálisra csökkenhet. A hatás az erek kitisztítása, a vérkeringés jelentős javulása. Ezért aki még időben, 30-40 évesen hozzájut a kezeléshez, utána 10-20 évvel fiatalabbnak látszik, mint a korosztálya. A vérerek rugalmassága, áteresztő-képessége jelentősen javul, ez önmagában megszüntetheti a migrénes fejfájásokat, a rossz keringés miatti gyulladásokat. Mellesleg a rossz keringés lehet az oka néhány daganatos betegségnek is: hiszen például szívrák szinte nem létezik, mert a szívben jó a keringés. Ugyanígy a szerzett cukorbaj is gyógyítható lehet, hiszen ha a hasnyálmirigy keringése javul, akkor az inzulintermelés is helyreáll – hangzott el az előadáson.

Ma Magyarországon évente kb. 15 ezer ember hal meg stroke-ban 45-60 éves kora között. Az elfekvő osztályokon pedig ezrek fekszenek stroke után bénultan, magatehetetlenül, a gyógyulás halvány reménye nélkül. Horváth professzor rajtuk szeretne segíteni, évente 15 ezer embert megmenteni.
Ahogy a rettegett tébécét, vagy más halálos gyulladást a sokféle antibiotikum visszaszorította, ugyanolyan hatásos, de mellékhatások nélküli ez az immunológiai eljárás, amit Horváth professzor kifejlesztett.
Elméletének lényege dióhéjban: Az érelmeszesedés első lépését a szervezetben lévő antikoleszterin antitest mennyiségének a csökkenése váltja ki. Ezt követően indul be az érelmeszesedés folyamata. Az antikoleszterin antitest a szervezetben előforduló „rossz koleszterinhez” kötődik, és a felületét betakarva, a jó koleszterinhez hasonló felületűvé alakítja. Dr. Horváth István hangsúlyozta a felületet, mert a „rossz” és a „jó” koleszterin között még nagyon sok tulajdonságbeli különbség van annak ellenére, hogy maga a koleszterin molekula mindkét „koleszterinféleségben” kémiailag pontosan azonos. Amennyiben nincs elég antikoleszterin antitest, a vérben lévő „rossz koleszterint” a szervezet nem tudja hasznosítani. A sejtek egy visszajelző mechanizmuson keresztül jelzik koleszterin igényüket. Ennek hatására fokozódik a koleszterin termelődése. Ám a megtermelt koleszterin csak részben „jó koleszterin”, a másik része „rossz”, mondhatnánk „konzerv koleszterin” formájában képződik. A szervezetben az antikoleszterin antitest játssza a „konzervnyitó” szerepét a hasznosításhoz. Amennyiben bőven van konzervnyitó, a konzerv koleszterin nem halmozódik fel, sőt a korábban termelődött koleszterin is felhasználásra kerülhet. Ez a felhasználás azért fontos, mert a koleszterin a szervezetben kulcsfontosságú molekula. Hiánya esetén gyorsabban öregszik a szervezet, csökkent tevékenységre képes az idegrendszer, kevesebb epesav termelődik, és a nemi hormonok termelése is mérsékeltebb.

A Horváth professzor által előállított antigénnel serkenteni tudja a szervezetet saját antikoleszterin antitestjének termelésére. Ennek eredményeként növekszik a koleszterin-felhasználás, ami együtt jár az említett tünetek és hiányok megszűnésével.
Az immunizálással dr. Horváth István professzor a következő eredményt várja, röviden: Az érelmeszesedéses betegeken az antikoleszterin antitest-szintet az egészséges emberekre jellemző értékekre emeli, ami a plakkok, az erek falán felhalmozódott lerakódások lebontását eredményezi.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!