Örömzene a Kossuth utcán


2015-10-04 08:55:43  | cikk: ha  | 


Örömzene a Kossuth utcán főképe
1975 óta október 1. a zene világnapja, sok helyütt ünnepelnek koncertekkel, hangversenyekkel, zenei programokkal. A Pápai Bartók Béla Zeneiskola ezen a napon hagyományosan utcazenével örvendezteti meg a járókelőket. Idén a Kossuth és a Rákóczi utca sarkán állították fel kottaállványaikat a diákok valamint tanáraik, és klasszikus dallamokkal illetve könnyedebb darabokkal mutatkozott be néhány kamaracsoport.
A csellisták filmzenével lepték meg a pápaiakat

Hetyei József intézményvezető elmondta, nyáron több táborozási lehetőséget is kínáltak a növendékek számára. S bár a táborok fő profilja nem a zene volt, a diákok természetesen szakítottak időt a közös muzsikálásra is. A táborban tanult darabokat elevenítették fel a bartókosok a zene világnapjára. A nyár során kialakult hatkezes felállásban a zongoristák most például Boccherini egyik menüettjét játszották, a csellisták a Trónok harca című film zenéjét szólaltatták meg, a fuvolisták pedig latin-amerikai dalokat gyakoroltak erre az alkalomra, de volt természetesen közös zenélés is.
Sokan megálltak zenét hallgatni
Fülöp Réka tíz éve csellózik, mosolyogva mondta, hogy a hangszer szerelem volt első hallásra. Az évek során sok koncerten részt vett már, de a világnapi fellépések szerinte mindig különlegesek, mert ritkán muzsikálnak szabadtéren.
A fél órás koncert nagy tapsot kapott. Az arra sétálók mellett természetesen a szülők is ott voltak a hallgatóság soraiban, így például a Steiner család. Nekik három gyermekük tanul a zeniskolában, akik csellóznak illetve gitároznak. A szülők fontosnak tartják, hogy zenét tanuljanak a gyerekek és nagyon elégedettek a Bartók Béla Zeneiskolával.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!