Érsek Miklós művésztanár képei a színházban


2015-10-04 08:49:24  | cikk: Babos Petra  | 


Érsek Miklós művésztanár képei a színházban főképe
Érsek Miklós az Acsády iskola művésztanára. Képeit már láthatta a pápai közönség, hiszen állított már ki korábban a könyvtár folyosóján. Az alkotót már egészen fiatalkorában érdekelte a képzőművészet, hiszen erre a pályára készült. Neves mesterektől tanult: Bíró Károlytól, Cziráki Lajostól, A.Tóth Sándortól és Szalai Lászlótól, képein jól láthatóak a mesterek tanításai, hiszen A.Tóth Sándortól az akvarell technikát, Szalai Lászlótól a grafikát, Czirákitól pedig a „mosott”festészet fortélyait leste el.Kedvenc témája a természet, azon belül is legszívesebben a fákat veti vászonra. Érsek Miklós nagyon szereti az erdőt, gyermekkorában sokat járt ott nyaranta.
Mint mondta, a magányos fák festőjének is nevezik őt, hiszen sok képén köszönnek vissza a fák. Elárulta, szeret magányosan festeni, ő maga azonban nem magányos, hiszen szerető családjával boldogságban él.

A kiállított képek nagy része új, de van egy 1974-es képe, ami az első tárlatára készült.
A tárlatot dr. Surányi Zsolt ajánlotta a művészetbarát közönség figyelmébe.
Hangsúlyozta, Érsek Miklósnak számtalan kiállítása volt már, képei bejárták az országot, sőt még külföldön is bemutatkozott velük. Az ember és a művész nem választható külön, az az értékrend, ami Érsek Miklóst jellemzi, mint művészre is jellemző, s visszaköszön alkotásain.
- A képek rendkívül aktuálisak, s ma is üzenettel bírnak az emberek felé. Azt vallják, tiszteljük embertársainkat, azokat a közösségeket, ahová tarozunk. Tisztelettel és alázattal közelít a természet csodáihoz, a művészi alkotásokhoz. Az itt kiállított képen hallatszik a csend hangja és látszik a harmónia.
A tárlatmegnyitón Kemenczki Gábor gitározott.
A kiállítás november 1-ig tekinthető meg a JMSZK emeleti előterében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!