Szent Gellért sportnap


2015-10-02 15:12:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szent Gellért sportnap  főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola idén más keretek között rendezte meg hagyományos sportnapját, ugyanis hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal a Perutz Stadionba látogattak ki a diákok, ahol a Pápai Egyesített Labdarúgó Club edzőinek segítségével több pályán labdarúgó mérkőzéseket rendeztek számukra. A sportnappal a Szent István is bekapcsolódott a Magyar Diáksport Szövetség által életre hívott Magyar Diáksport Napjába, melynek célja, hogy minél több gyermek, pedagógus, szülő és hozzátartozó töltsön a lehető legtöbb időt aktív mozgással. 2015-ben országosan 777 iskola csatlakozott a szövetség felhívásához, így több mint 200.000, 6-18 éves tanuló sportolt a nap folyamán.
- Több szempontból is sikeres volt a mai nap, hiszen amellett, hogy csatlakoztunk egy országos kezdeményezéshez, kitűnő időben a szabadban mozoghattak a gyerekek és a PELC edzői feltérképezhették a hozzánk járó fiúkat és lányokat, és amennyiben játékuk meggyőzte őket, a korosztályos csapatokhoz irányíthatták – ismertette a sportnap céljait Szabó Sándor testnevelő. Az alsó tagozatosok a füves területen ismerkedhettek a labdarúgás alapjaival, a felsősök között is nagyon sokan szeretnek focizni, ezért arra gondoltam, hogy a műfüvön ők is mérjék össze tudásukat, sokan vannak ugyanis, akik még nem is játszottak ezen a pályán. A cél az, hogy mindenki jól érezze magát, fiúk és lányok is ismerkedjenek meg a sportággal, és amennyiben kedvet kapnak a versenyszerű sportoláshoz, tudják hol lehet jelentkezni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!