A határon szolgáló rendőröknek gyűjtenek


2015-10-02 00:20:42  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A határon szolgáló rendőröknek gyűjtenek főképe
„A Zsaruellátó egy civil kezdeményezésre, pártoktól függetlenül létrehozott szervezet, melynek célja, hogy megmutassuk, a határainkon szolgálatot teljesítő "modern végvári vitézek" maximális támogatást élveznek a polgári lakosság részéről.” Így mutatkozik be a Facebook-oldalán a Zsaruellátó, amely már pápai koordinátorokkal is rendelkezik.
Csuti Katalin és Szabóné Kovács Anita a legismertebb közösségi weboldalon találkozott először a Zsaruellátóval, és azonnal csatlakoztak a segítő szándékú országos akcióhoz, így már Pápáról is lehet adományokat eljuttatni a magyar egyenruhásokhoz a határra. – Személyes indíttatásból és együttérzésből gondoltam úgy, hogy nekem segítenem kell – árulta el Szabóné Kovács Anita. – Apukám és a férjem is rendőr volt, így teljes mértékben át tudom érezni a határon szolgálók és a családtagjaik helyzetét. A pápai Zsaruellátó elindítása után már két nap alatt több doboznyi felajánlás gyűlt össze. Ezek között található rengeteg csokoládé, gyógyszer, kézfertőtlenítő, gumikesztyű, pormaszk, tisztítószer. A továbbiakban is hasonló dolgokra lenne a legnagyobb szükségük a határon szolgálatot teljesítő rendőreinknek. Emellett leginkább megfázás elleni szerek kellenének, illetve minden egyéb élelem- és energiaforrás, ami zsebben elfér. Ilyen például a müzliszelet, a szőlőcukor vagy az energiaital – fűzte hozzá az önkéntes.
Csuti Katalin polgárőrként számtalanszor szolgált rendőrökkel, egy pillanatig sem volt kérdéses számára, hogy igyekszik segíteni a jelenlegi nehéz helyzetben. – A kezdeményezéssel kapcsolatban rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a rendőröktől, már az is nagyon jól esik nekik, hogy gondolunk rájuk. Az egyik egyenruhás egy gyermekrajzot kapott abból az iskolából, ahol iskolarendőrként szolgált, és elmondása szerint ez többet jelentett neki, mint egy állami kitüntetés – jegyezte meg mosolyogva a polgárőr hölgy.
A Zsaruellátó pápai koordinátorai arra kérik a segíteni, adományozni szándékozókat, hogy a közösségi médián vagy telefonon (20/463-9975) keresztül vegyék fel a kapcsolatot velük a felajánlások átadásának, átvételének céljából. Anita és Katalin hangsúlyozza, a Zsaruellátó nem kritizál senkit, nem állítja, hogy a határon szolgáló rendőrök ellátása rossz vagy nem kielégítő, csupán azt szeretnék megmutatni, hogy kiállnak mindazokért, akik védik a magyar lakosságot, az országot. Ennek érdekében segítik a munkájukat, ahogy tudják.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!