Az idősek világnapján köszöntötték a 90 éves Nagy Imrénét


2015-10-01 21:35:16  | cikk: Babos Petra  | 


Az idősek világnapján köszöntötték a 90 éves Nagy Imrénét főképe
Az Egyesített Szociális Intézmény csütörtök délutáni, idősek világnapja alkalmából megrendezett ünnepségén köszöntötte Áldozó Tamás polgármester a 90. születésnapját ünneplő Nagy Imrénét.

Nagy Imréné Erhart Vilma 1925.október 8-án született Csabrendeken. Tizennégyen voltak testvérek, Vilma néni tizenharmadikként jött a világra. A család 1926-ban Pápára költözött. Vilma néni a hat elemi elvégzése után, háztartásbeli kis cselédként dolgozott egy családnál, 15 évesen pedig a pápai Textilgyárba ment gyűrűsfonónak. A gyárban ismerkedett meg férjével, Nagy Imrével. Házasságukból saját gyermek nem született, ezért örökbe fogadtak egy kislányt, Katalint. Férje időközben elhagyta a gyárat, rendőrként teljesített szolgálatot. 1961-ben Bobára helyezték, ahol nagy boldogságban éltek. Az idő előrehaladtával bővült a család, lányának két gyermeke született, majd öt dédunokája lett Vilma néninek. Az idős néni 1993 decemberében költözött az otthonházba, ahol jelenleg is nagyon jól érzi magát.

Elmondása szerint kiváló döntés volt a beköltözés, mivel kedvesek és segítőkészek a nővérek és a lakótársakkal is jól kijön. Idejét aktívan tölti, minden nap sétál és tornászik, de szívesen olvas, keresztrejtvényt fejt, kertészkedik vagy éppen tévét néz. Érdeklődéssel figyeli a világ eseményeit, kedvenc műsorai a sportközvetítések.
Az idős néni arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, ezt felelte: a sok munka, az egészséges életmód és persze a szeretet, ami körülvesz minket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!