Mulatság a Mezőben - az idő nem, de a buli jó volt


2015-10-01 11:55:55  | cikk: ha  | 


Mulatság a Mezőben - az idő nem, de a buli jó volt főképe
Tréfás sportversenyek, előadások az egészséges életmódról, vetélkedők a szüret jegyében - gazdag program várta pénteken a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszerpari Szakképző Iskola és Kollégium diákjait. A hagyományos szüreti napot ezúttal az iskola sikeres TÁMOP-pályázatának köszönhetően néhány új elemmel is gazdagították. A rendezvényt szabadtérre tervezték, de az eső közbeszólt, így az aulában és a tornateremben tartották a programot.
Békefi Imre igazgatóhelyettes elmondta, hogy előadásokkal kezdték a napot. Mihali Lilla dietetikus az egészséges táplálkozásról beszélt a diákoknak, majd Sándor Zsolt rendőr hadnagy a drog veszélyeire hívta fel a fiatalok figyelmét. Ezzel egyidőben a tornateremben néhány pápai sportegyesület képviselője várta a mezősöket, akik kipróbálhatták magukat fociban, kézilabdában, lövészetben és asztaliteniszben is.
Aztán következtek a hagyományos mezős szüreti napi programok. Az osztályok többek közt azt a feladatot kapták, hogy hozzanak egy vödör szőlőt, amit le is kellett darálniuk. Itt az idő számított, a gyorsaság volt a fő szempont, éppúgy mint a másik "szakmai küldetésben", a lopószívó versenyben, ahol bor helyett málnaszörpöt kellett lopóban eljuttatni a gyűjtőedénybe. A feladatot nehezítette, hogy mindezt stafétában kellett megoldaniuk a diákoknak. Molnár Regina már végzős, mint mondta, nagyon szereti ezeket a kötetlenebb napokat, osztályuk, a 12.E rendszerint jó helyen végez a szőlődaráló versenyben, most is gyorsak voltak. Az hogy idén övék lesz-e az első hely, még nem tudni, hisz az eredményhirdetést később tartják.
Idén sem maradt el a tréfás sorverseny, mely ezúttal két részből állt: először minden osztályból két jelentkező a talicskatolásban indult. A feladat szerint haza kellett szállítani a pityókás utast, bár a talicskás is a pohár fenekére nézhetett, mivel szlalomozva kellett teljesíteni a távot. S ha már biztonságban volt a gazda, akkor a hordógurítás következett, szintén szlalomozva.
A nap fénypontja ezúttal is a hegybíró, hegybíróné választás volt. Szalóky-Katóné László Mária és Peka András, az iskola két népszerű tanára vállalja minden évben, hogy vezényli a versenyt. Ehhez rendszerint előzetes feladatokat is kapnak az osztályok. A szürettel, a borral, a szőlővel kapcsolatos verset kellet írniuk, és plakátot is készítettek, melynek témája az egészséges életmód volt. Idén újabb elemmel gazdagodott ez a sor, hisz akik vállalták, azok szalmabálából is csinálhattak bábukat. Négy ilyen "szalmaszobor" van most az iskola udvarán. Az osztályok, vagy legalább egy-két diák jelmezt öltött, voltak tréfás előadások is. A versenyt a 9.A és a 9.B osztály nyerte holtversenyben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!