Elfogadásra javasolták a településfejlesztési stratégiát


2015-09-30 23:04:32  | cikk: Babos Petra  | 


Elfogadásra javasolták a településfejlesztési stratégiát főképe
Mindhárom településrészi vagyis, a kéttornyúlaki, a borsosgyőri és a tapolcafői részönkormányzat elfogadásra javasolta Pápa Integrált Településfejlesztési Stratégiáját ma délután. A részönkormányzati ülést a városfejlesztési és pénzügyi bizottság gyűlésével együtt tartották.

Molnár István városfejlesztési osztályvezető elmondta, Pápa Város Önkormányzatának korábban készült egy városfejlesztési stratégiája, amely az előző uniós ciklusban alapdokumentuma volt a városfejlesztéseknek. Az új uniós ciklusban új dokumentum készült, amelyeket a belügyminisztérium rendelt el. Az előírás alapján a Regionális Szakértői Csoport az önkormányzattal együttműködve határidőre elkészítette Pápa Integrált Településfejlesztési Stratégiájának tervezetét, amely az új uniós projektek alapdokumentuma. A településfejlesztési stratégia egyértelműen szabályozza az akcióterveket, pontos felméréseket készítettek a város állapotáról és felülvizsgálták a korábbi városfejlesztési stratégiát. Az egyes akcióterületekre projekt javasatokat is kidolgoztak.

A testületek képviselőinek Károlyi János tervező tartott előadást a stratégiáról.
Mint mondta, a jövőkép egy olyan város és kistérségi központ kialakítása, amely értékeit megőrizve, azt továbbfejlesztve egyaránt vonzó befektetők, idelátogatók és napjaikat itt élő városlakók számára. Átfogó cél, egy, térségi központi szerepet szem előtt tartó, örökségeit és hagyományait fejlesztve őrző, vonzó és erős gazdaságú város megteremtése.
Kiemelte a tematikus célok közül a gazdasági aktivitást és a foglalkoztatottság növelését, a szakképzési rendszer fejlesztését, a komplex turisztikai termékek kialakítását és azok piacra juttatását, a további attrakciók létrehozását. Tematikus célok közé sorolta a városi közszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztését, a leromlott, illetve leromlással fenyegetett örökségőrző városrészek rehabilitációját, a közlekedésfejlesztést és a zöldterületek rekonstrukcióját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!