A Petőfi nyerte a középiskolás PELC Kupát


2015-09-29 23:10:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Petőfi nyerte a középiskolás PELC Kupát főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club két hete indította útjára a középiskolások számára kiírt PELC Kupát, melynek keretében mind a hat pápai intézmény labdarúgó csapata pályára lépett. A bajnoksággal – amellett, hogy versenyzési lehetőséget kívánt biztosítani – az volt a célja az egyesületnek, hogy utánpótlás csapatai számára új játékosokat toborozzon, és hosszú évek után a középiskolák nagypályán is összemérhessék erejüket. Az első játéknapon a Türr István Gimnázium és Kollégium szerepelt a legjobban, így ők játszhatták a döntőt, ellenfelük a második fordulóban szintén jól teljesítő Pápai Petőfi Sándor Gimnázium volt. A keddi helyosztókon elsőként az ötödik helyezett kilétéről született döntés, a Pápai SZCGSZK és a Batthyány Lajos SZKI párharcát 1-1-es végeredmény után a Mező büntetőkkel nyerte 3-1 arányban. A bronzmeccsen a Pápai Református Kollégium és az Acsády Ignác Szakképző Iskola találkozott, a 2x20 perces mérkőzésen 2-0-ra az Acsády nyert. A fináléban - ahogy azt az előbb említettük - a Türr a Petőfit fogadta, 0-0-s rendes játékidő után a büntetők következtek, melyet 4-2-re a Petőfi nyert meg.
- Nagyon örültünk a játéklehetőségnek, hiszen legalább hat-nyolc éve nem rendeztek a középiskolásoknak nagypályás bajnokságot – nyilatkozta Koncz János, a Petőfi testnevelője. A lehető legtöbb diákot, szám szerint 22-t hoztam el a csoportmérkőzésekre – ebből 13 nem PELC-es labdarúgót - mindenki játéklehetőséghez jutott, minden posztra két játékost neveztem, amennyire lehetett, eleget tettem a vezetőség kérésének. A döntőre 13 játékos jött el, ebből három, maximum négy volt nem PELC-es. Úgy látom, kiegyenlített mérkőzések voltak, bárki odaérhetett volna az első helyre, ezúttal nekünk kedvezett a szerencse. Bízom benne, hogy a magunk módján tudtuk segíteni az egyesületet, az együttműködésre természetesen a továbbiakban is nyitottak vagyunk.
Tóth Péter ügyvezető szerint a kupa elérte célját, sikerült feltérképezni az intézményekbe járó, igazolással még nem rendelkező tanulókat, és néhányukat szívesen látná az egyesület kötelékében.
- Ennek a tornának a megszervezésében kettős cél vezérelt minket, egyrészt jó pár éve ennek a korosztálynak a diákolimpiai rendszerben nincs nagypályás labdarúgó kupa, szerettük volna, ha ezek a gyerekek legalább egymás között eldönthessék, melyikük a jobb csapat. Másrészt nem titkoltan egyesületünk is szerette volna látni a középiskolásokat, azokat, akik korosztályos csapatainknál szóba jöhetnek. Úgy érzem, mindkét célunkat siker koronázta, sportszerű vetélkedésben kialakult egy végső sorrend, és láttunk néhány srácot, akiket szívesen látnánk a sorainkban, persze ez nemcsak rajtunk, rajtuk is múlik. Ezúton is szeretném megköszönni a torna lebonyolításában nyújtott önzetlen segítségét a Pápai Játékvezetői Csoport tagjainak.

Végeredmény:
1. Pápai Petőfi Sándor Gimnázium
2. Türr István Gimnázium és Kollégium
3. Acsády Ignác Szakképző Iskola
4. Pápai Református Kollégium
5. Batthyány Lajos SZKI
6. Pápai SZC Gazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!