Új járda a Tulipán utcában


2015-09-29 21:37:55  | cikk: HuHa  | 


Új járda a Tulipán utcában főképe
Múlt héten kezdődött meg a Tulipán utcai járda felújítása. Az Eszterházy Ferenc Terv keretében zajló beruházás illeszkedik a városvezetés stratégiájához, miszerint egy-egy nagyobb lakókörnyezetben kívánják megújítani a gyalogos közlekedésre szolgáló felületeket, így az Alsóvárosban a Bocsor utca mellett a Tulipán utcában és hamarosan a Liliom utcában is új járda épül.

A múlt hét végén megkezdett építkezésről Áldozó Tamás a helyszínen tájékoztatta a sajtó képviselőit. Mint mondta, az utca járdáinak állapota meglehetősen rossz volt, így indokolt a felújítás a Bocsor utcával merőleges utcában. Az új gyalogosfelületet mindét oldalon kialakítják, így a teljes megépítendő járdahossz 392 méter, területe pedig közel 500 négyzetméter. A kivitelezés költsége 7 millió 123 ezer forint, a beruházás befejezésének időpontja december 10-e.

Áldozó Tamás hozzátette, a Bocsoron a következő évek fejlesztéseit is kijelölték, hiszen felújításra szorulnak a csapadékvíz elvezető árkok és az úttest is beavatkozást igényel a biztonságos közlekedés lehetőségének megteremtéséért.

A polgármestertől azt is megtudtuk, még az idei esztendőben újabb járdaszakaszok építésébe kezdenek bele a kivitelezők. Így a most zajló Fiumei, Pápai, Bocsor és Tulipán utca mellett hamarosan a Liliom utcában, az Erzsébetvárosban a Téglagyári út egy részén, a Páva, Rét és Galamb utcában, a Tókertvárosban pedig a Hetedik utcában is megindul a járdafelújítás.

Képek:


Címkék: járdafelújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!