Komédiázott a Szó és Kép Színpad


2015-09-28 15:33:40  | cikk: ha  | 


Komédiázott a Szó és Kép Színpad főképe
A pápai Szó és Kép Színpad tagjai 17 éve dolgoznak együtt, s úgy érezték, eljött az idő, hogy viszonozzák azt a rengeteg fesztiválmeghívást, amit az esztendők során kaptak. Visszatérő vendégei többek közt a büki Sok-Szín-Fesztnek és a veszprémi Alig Színpad Arany Deszka Fesztiváljának is. A csoport tagja pápaiak, de Rózsás Hajnalka és Csukárdi Sándor 10 évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy a napi pörgés után nyugalomra vágynak, így kiköltöztek Homokbödögére. Jól érzik ott magukat, gondolták, hogy a fesztivál is jó helyen lesz a faluban, így született meg a Bödögei Komédiák Fesztivál.
A műfaj telitalálat, hisz a Szó és Kép Színpad repertoárjában is főként bohózatok , vidám előadások, vásári játékok szerepelnek, igazi közönségkedvencek. A találkozón a körmendi KASZT és a büki Sok-Szín-Pad is részt vett néhány előadással, de a fellépések oroszlánrészét a házigazdák vállalták.
A szombat délelőtti előadások a gyerekeknek szóltak, de a felnőttek is jól szórakoztak
Szeptember 18-19-én valóban a jókedvé és a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep Homokbödögén. Pénteken látványos és nem mellesleg, hangos felvonulással invitálták a játszók és a helyi néptáncosok a település lakóit egy kis önfeledt nevetésre. Este a Szó és Kép Színpadtól a Dinnyék című előadást, a körmendiektől pedig egy vidám Csehov egyfelvonásost láthatott a közönség. Szombat délelőtt a gyerekeket várták a művelődési házba, ahol három mese szórakoztatta őket, Az igazmondó juhász, a Vadvacsorák és A székely asszony meg az ördög. Délután a bükiek és a körmendiek előadása is siker volt, de a legnagyobb tapsot a Szó és Kép Lajstroma kapta, melyben kiderült, hogy vajon a pipogya férj túl tud-e járni erős akaratú felesége eszén. (Segítünk: nem.)
Vastapsot kapott a Lajstrom
Az előadások után péntek este táncház volt, szombaton pedig egy igazi zenei csemege: Homokbödögén tartotta ugyanis a Speak Up! zenekar a búcsúkoncertjét az eddigi felállásban,  Ekanem Bálint Emotával. Eka sajnos nem tud tovább játszani a pápai csapattal, nagyon sűrű a naptára. A Speak Up! azonban nem adja fel, így ezen a bödögei koncerten a búcsúzó énekes mellett már fellépett az új szólista, Müller Kata is, akit azonnal szívébe zárt a közönség.
A Speak Up! régi-új felállásban
A zárórendezvényen a Szó és Kép Színpad köszönetet mondott a település polgármesterének, önkormányzatának és lakóinak, hisz nélkülük nem jött volna létre az I. Bödögei Komédiák Fesztivál. A rendezvényre Pápáról is sokan kilátogattak. Aki idén lemaradt, de szereti a vidám előadásokat, jó, ha már most beírja a naptárába: 2016. szeptember 17-18., II. Bödögei Komédiák Fesztivál.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!