Kiváló kapusteljesítmény, meggyőző játék a Bakonyerdő Pápától


2015-09-27 19:59:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kiváló kapusteljesítmény, meggyőző játék a Bakonyerdő Pápától főképe
A 2015/2016-os NB II-es kézilabda bajnokságban a Mór ellen debütált hazai környezetben a Bakonyerdő Pápa együttese. A Tarjánban elszenvedett vereség után a Városi Sportcsarnokban szerette volna megkezdeni a pontgyűjtést Kiss Dániel csapata, melyhez hét közben egy új játékos, Völgyesi Márk csatlakozott, akit a családi okok miatt távozó Baracsi István helyére sikerült megszerezni. Mint később kiderült, a friss igazolás debütálása nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen oroszlánrészt vállalt a házigazdák győzelméből. A szép számú nézőközönség kiegyenlített első tíz percet láthatott, felváltva estek a gólok mindkét oldalon. Negyed óra elteltével először lett három gól a különbség, a Bakonyerdő négyperces gólképtelenségére Kiss Dániel időkéréssel reagált, és a rövid taktikai megbeszélés meg is hozta a remélt fordulatot, a 17. perc végére már 8-8-at mutatott az eredményjelző, sőt néhány perccel később – köszönhetően Völgyesi védéseinek és a gyors támadásoknak – már a mieinknél volt az előny (11-10), melyet meg is őriztek a szünetig (17-15). A folytatásban is a hazaiak domináltak, végig tudták játszani a figurákat, Völgyesi mindent fogott, ami fogható volt, sőt még annál is többet, így pillanatok alatt ötgólos vezetést szorgoskodott össze a Pápa (41. perc 23-18). Hiába kért időt a vendégek edzője, nem csökkent a különbség, és a hét gólig jutó Szakács vezérletével magabiztosan őrizte előnyét a hazai gárda, mely végül megérdemelt, 30-27-es győzelmet ünnepelhetett.

Bakonyerdő Pápa – Móri KSC 30-27 (17-15)

Bakonyerdő Pápa: VÖLGYESI, Soós (kapusok), Palágyi Á, Cseke A., Sipőcz M. 2, Stall L. 2, BORS M. 4, FÜZI 1, Horváth N. 3, Kapcsándi K. 4/3, RÓTH G. 1, SZAKÁCS D. 7, Tolner B. 1, BORS P. 5, Pethő. Z., Kathi K.

Kiss Dániel: A fiúk mindent megtettek a győzelemért, minden taktikai utasítást betartottak, örülök, hogy az új igazolásunknak ilyen jól sikerült a bemutatkozása, véleményem szerint megérdemelten nyertünk. Jó volt a védekezés, a támadás, néhány alkalommal a szerencse is mellénk állt, mindenki pályára került, és hozzátette a magáét a sikerhez.

A juniorok 39-31-es sikernek örülhettek, a Bakonyerdő Pápa október 3-án Szentgotthárdra látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!