Szezonnyitó sakkverseny


2015-09-27 19:15:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szezonnyitó sakkverseny főképe
A Helyőrségi Művelődési Otthonban tartotta a nemrég alakult Szabadgyalog Sakk Egyesület évadnyitó versenyét. Hét csoportban, összesen 33-an neveztek, most először volt külön korcsoport óvodások számára, ahol végülis csak egy induló volt.
- Több csoportban is csoportösszevonást kellett alkalmazni a túl kevés induló miatt, svájci rendszerben vagy körmérkőzéses (két csoportban dupla körmérkőzéses) formában zajlottak a küzdelmek 15-15 perc gondolkodási idővel – tudtuk meg Kiss Csaba elnöktől. A végeredmények papírformának mondhatóak, a felnőtt csoportot, ami valójában „open” jellegű, tehát bárki indulhat itt, a 15 éves Margl Roland nyerte, aki Élő – pontszáma alapján a legjobb pápai játékosnak mondhatja magát. A többi korcsoportban is reálisnak mondhatók az eredmények.
Kiss Csaba hozzátette, októberben kezdődik a bajnokság, a megyei első osztályban két csapattal indulnak, ami összesen 24 játékost jelent. Szintén októberben elindul a megyei másodosztály is, ahol három, négy fős csapattal képviselik Pápát. Az egyesület akár már öt éves kortól továbbra is vár mindenkit edzéseikre keddenként és csütörtökönként a HEMO-ba, 14:30-tól 18 óráig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!