Cefre Palota Bödőcs Tiborral


2015-09-26 21:38:31  | cikk: pgya  | 


Cefre Palota Bödőcs Tiborral főképe
Teltházas előadást tartott Cefre Palota címmel a Dumaszínház két humoristája, Bödőcs Tibor és Hajdú Balázs szerda este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A stand-up comedy műfaj két képviselőjével a fellépés előtt az öltözőben beszélgettünk.

A Cefre Palota műsorcím Hajdú Balázs ötlete volt, Bödőcs Tibor szerint előbb kell címet adni, majd aztán ráépül a műsor, ami egyébként folyamatosan fejlődik, alakul.
- Átalakítom, hozzáteszek, elveszek belőle. Cefre Hotel volt az eredeti címötlet, ami Balázsnak nem tetszett, javasolta a Cefre Palota megnevezést, és így maradtunk ennél a verziónál, Kodály Zoltán népdalgyűjtését parafrazálva. Egy példát említve, a közéletünk nem cifra, hanem cefre, amiből hogy mi lesz, ki tudja? A műsorom általában három pillére épül: közéleti-társadalmi meglátások, vizsgálódások, hozzászólások, kommentek. Aktuális a mindenkit foglalkoztató migráns-ügy, kezdve a nemzeti konzultációval egészen a kerítésépítésig. Aztán a búcsúszentlászlói kocsmafolklór, az alkohol, mint drog, aminek alapja a cefre. A problémákat megvillantom, de nem kínálok megoldást, mert szerintem nem ez a dolgom. Görbe tükrön keresztül próbálom ábrázolni a magyar valóságot, aminek erősen része az alkohol – árulta el a műsorról előzetesen a főszereplő.

Hajdú Balázst mint vendégfellépőt mutatta be Bödőcs Tibor, aki előmelegíti a közönséget saját, elsősorban magánéleti problémáira összpontosítva a műsorát.
A stand-up a maga műfajában egy erős sűrítmény, Bödőcs Tibor előadásában nem kímélte a politikusokat sem, ahogy az átlag emberek butaságát, tudatlanságát is kifigurázta. Kapott is mindenki hideget és meleget, a közönség pedig egy vidám estet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!