95 évesen is aktív életet él Horváth Istvánné


2015-09-25 11:30:03  | cikk: Babos Petra  | 


95 évesen is aktív életet él Horváth Istvánné főképe
Horváth Istvánné Varga Irén 1920. szeptember 27-én született Mezőlakon. Ezen jeles évforduló alkalmából Unger Tamás alpolgármester is köszöntötte az idős hölgyet lakásán egy csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelével, amelytől Irénke néni nagyon meghatódott. Az idős néni elmondta, a 95 év alatt sok minden történt vele, voltak nagyon emlékezetes időszakok és borzasztóak is a háború miatt. Nem volt könnyű élete, de mégis szép volt. A hölgy a gyűrűsfonóban dolgozott, majd a Hámán Kató Általános Iskola hivatali segédjeként ténykedett, s onnan ment nyugdíjba. 1943-ban ment férjhez, akkor költöztek Pápára. Négy gyermekük született, közülük ma már csak kettő él. Az idős néni boldog, szerető családban él, hiszen mindene a hat unokája és a hét dédunokája, akikkel mindig szívesen tölti idejét. Irénke néni 40 éve nyugdíjas, férje halála óta egyedül él.Nyugdíjas évei rendkívül aktívan telnek, eleinte kertészkedett, sok időt töltött az unokáival, most már egészségi állapota miatt kevesebb időt tölt a kis kertben, de még most is ültet virágokat, s rendben tartja a házat. Az idős néni szerint a hosszú élet titka az örökölt génekben rejlik, hiszen az ő édesapja is magas életkort ért meg. Természetesen a szerető család nélkül ez mit sem érne. Kilencvenötödik születésnapját a hétvégén ünneplik együtt, nagy családi körben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!