Új edzővel készül a Sportoázis NKK Pápa


2015-09-24 18:04:56  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Új edzővel készül a Sportoázis NKK Pápa főképe
Hét hete készül a megyei első osztályú női kézilabda bajnokságra a Sportoázis NKK Pápa. A pápai lányok az idei szezonban kilenc csapattal mérkőznek meg, felkészülésük pedig már augusztusban elkezdődött. A csapat korábbi edzője, Kapcsándi Zsolt külföldön vállalt munkát, így az együttes kénytelen volt új trénert keresni, és Sarus Ferenc személyében hamar meg is találta. A Bakonyerdő Pápa korábbi szélsőjének nem volt ismeretlen a kispad, hiszen korábban Mihályházán már belekóstolt az edzősködésbe. Sarus Ferenc elmondta, a játékoskeretet nagyjából sikerült egyben tartani, a bajnokság végén pedig szeretnének a dobogó közelében maradni.
- Kapcsándi Zsolt keresett meg azzal, hogy távollétében vegyem át a lányokat, és örömmel fogadtam a megkeresést, hiszen Zsoltival gyermekkori barátok vagyunk, és hosszú ideig játékostársak is voltunk, és ha már játékosként nem, ezáltal edzőként legalább az életem része marad a kézilabda. Zsolt annak ellenére, hogy Angliában dolgozik, minden segítséget megad, nem fordított hátat a csapatnak, az elnöki feladatokat továbbra is ő látja el. Felkészülésünk egy edzőtáborral indult, ahol napi három edzésen vettek részt a lányok, munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt a keret nagy része sajnos csak az esti edzéseket tudta vállalni. Az alapozás hét hete folyik, heti két alkalommal. A játékoskeretben nagy változás nem történt egy-két játékos távozott, de sikerült igazolnunk is. Szerencsére könnyű dolgom van, mert Zsolt fegyelem és edzésmunka tekintetében is nagyon jó munkát végzett a lányokkal, hamar megtaláltam velük a közös hangot, és úgy érzem el is fogadtak.
Sarus Ferenc hozzátette, a bajnokság első mérkőzését október 3-án 11 órától hazai pályán a Nemesvámos ellen játsszák. Erős a mezőny, céljuk megtartani a tavalyi negyedik helyet, de természetesen akkor sem búslakodnak, ha sikerül elcsípni a dobogót. Az indulással kapcsolatban sikerült elérnünk Kapcsándi Zsoltot is, aki annyit tett hozzá Sarus Ferenc szavaihoz, hogy jó kezekbe került a csapat, melyhez egy-két év múlva szeretne visszatérni, addig is intézi a klub ügyes-bajos dolgait, tartja a szövetséggel a kapcsolatot, segít a TAO-s pályázatok elkészítésében, és ha kell, edzéstervet is készít.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!