Pásztorünnep és tüzes forgatag - Szent Mihály-napi programok Pápán


2015-09-24 14:51:47  | cikk: ha  | 


Pásztorünnep és tüzes forgatag - Szent Mihály-napi programok Pápán főképe
Szent Mihály napja a hagyomány szerint a gazdasági év fordulója, régen a pásztorok ezen a napon adtak számot a jószágról. A pápai rendezvények az Esterházy-kastély előtt elevenítik fel ezt a világot, tüzes forgataggal színesítve.
Szeptember 26-án, szombaton 16.30-tól gólyalábas kisbírók toborozzák majd a nézőket a Fő téren és a kastély környékén. 17.30-kor kezdődik Écsi Gyöngyi bábos mesejátéka, az Angyalbárányok, mely egy gömöri történet a legkisebb, legszegényebb pásztorlegényről.
A Tulipántos Népi Játékpark és Alkotóműhely 18.40-től Szent Mihály-napi népszokásokhoz aktualizált, csattanókban bővelkedő gólyalábas parasztkomédiával szórakoztatja a közönséget. A vásári játékban tűzokádó óriásbáb-sárkányt is kergethetnek a gyerekek.
20 órától a Magma Tűzszínház Weöres Sándor "Izzik a galagonya" című versére mutatja be tüzes előadását, élő énekkel és videoanimációval gazdagítva a produkciót. A bemutató után a NeoFolk zenekar érzelemgazdag, különleges hangulatú világzenéje várja a pápaiakat.
A délután folyamán, 16.30-tól népi játékparkba és kézműves foglalkozásokra invitálják a kisebbeket.
Rossz idő esetén a programváltozásról a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ közösségi oldalán tájékoztatják az érdeklődőket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!