Az első tapasztalatok – Mógor Adrienn a Weöres iskola új igazgatója


2015-09-22 23:08:14  | cikk: ha  | 


Az első tapasztalatok – Mógor Adrienn a Weöres iskola új igazgatója főképe
A 2015/16-os tanévet új igazgató indította el a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában. A több diplomás pedagógus tavaly érkezett az intézménybe, intézményvezető-helyettesi posztra. Tavasszal beadott pályázata kedvező elbírálásban részesült, így augusztus közepe óta ő áll az iskola élén.

- Mivel a 2014/15-ös tanévben intézményvezető-helyettesként dolgoztam az iskolában, volt rálátásom a vezetéssel járó feladatokra. Amikor beadtam a pályázatomat, tudtam, nagy felelősséggel jár, valamint nagy precizitást kíván ez a pozíció. Ez a meglátásom az elmúlt hetek távlatából nézve sem változott. A tanévkezdés zökkenőmentesen lezajlott, a személyi változások nem okoztak fennakadást az intézmény működését illetően. Kollégáimmal az idei tanévben is azon dolgozunk, hogy az iskolában folyó magas színvonalú szakmai munka minőségét megtartsuk, sok színes programmal, élménnyel gazdagítsuk diákjainkat - mondta az igazgató, amikor arról kérdeztük, egy hónap után mik a tapasztalatai.

Mógor Adrienn a mezőlaki általános iskola elvégzése után a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában érettségizett, majd érettségi után első diplomáját a Károli Gáspár Református Egyetemen szerezte meg magyar nyelv és irodalom szakos bölcsésztanárként. Ezzel párhuzamosan elkezdte a magyar mint idegen nyelv szakirányú továbbképzést. A Pápai Református Teológiai Akadémián elvégezte a hitoktató szakot.

Mógor Adrienn tanított a Mezőben, a Tarczyban és az Acsádyban, majd a Weöresben a tragikus hirtelenséggel elhunyt Tegyi Tibor posztját vette át. Mint mondta, örült, hogy ebbe a nagy múltú intézménybe került, ahol a gyermekközpontúság az egyik legfontosabb vezérelv. Az iskolának két jó gyakorlata van, az Arizona-program és a drámajáték alkalmazása a tanórákon. Ezek továbbra is jelen lesznek az iskola profiljában, annál is inkább, hisz a drámapedagógiai munkáért kapta meg a Weöres a minősített referenciaintézmény címet. Az értékek megtartása mellett azonban bővül is a paletta, nagyobb hangsúlyt kapnak a természettudományok, felmenő rendszerben, szakköri keretben biztosítják majd a plusz órákat.
Mógor Adrienn kinevezése után megürült posztját Véseiné Kárpáti Ágota vette át, így ő és Pulay Róbertné a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola intézményvezető-helyettesei.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!