Járdafelújítás Kéttornyúlakon is


2015-09-21 22:15:49  | cikk: HuHa  | 


Járdafelújítás Kéttornyúlakon is főképe
A kéttornyúlaki Pápai út járdája a nyolcadik az idén, mely az Eszterházy Ferenc Terv keretében újul meg. Mint ismeretes a Tókertvárosban, az Erzsébetvárosban és az Alsóvárosban is zajlott illetve zajlik jelenleg is járdafelújítás, ma pedig Kéttornyúlakon is megkezdődött a munka. A falu rendkívül forgalmas fő utcáján csupán az egyik oldalon van járda, s az is rossz állapotú, hiszen a fél évszázada épített cementlapos gyalogosfelület erősen elhasználódott.
-A januári lakossági konzultáción és már korábban is sok lakó kérte a Pápai út járdájának felújítását, hiszen ezen a legnagyobb a gyalogosforgalom. A környező utcákból ide érnek ki az emberek, ezen a járdán közelítik meg a buszmegállókat, a boltot. Így amikor a fejlesztési igényeket számba vettük a lakossággal és a részönkormányzati képviselő-testülettel, ezt soroltuk a szükséges beruházások elejére – mondta el Máté István önkormányzati képviselő, hozzátéve, Kéttornyúlakon szinte az összes járda felújításra szorul, de ezt találták a legfontosabbnak.

A beruházás megvalósítására Pápa Város Önkormányzata képviselő-testületének legutóbbi ülésén hozott döntés biztosított forrást, hiszen a városatyák 70 millió forintot különítettek el járdafelújításokra a már korábban megszavazott kereten túl. Így megteremtették a múlt héten megkezdett Bocsor utcai építkezés, a kéttornyúlaki és még több más, a közeljövőben induló járdafelújítási munka pénzügyi alapját – idézte fel a beruházás kapcsán Áldozó Tamás polgármester.
-A Pápai út állami tulajdonban és állami kezelésben van, így a munkálatok megkezdése előtt be kellett szereznünk a szükséges engedélyeket, továbbá az ÁFÉSZ-nek is van egy olyan ingatlanja ezen az úton, melyet érint a felújítás, így az ő jóváhagyásuk is kellett. Ezek birtokában ma megkezdődhetett a munka, ami 465 méter hosszú új járdaszakaszt jelent a kéttornyúlakiaknak – mondta el a városvezető.

Az építkezés a falu vége és a kultúrház között zajlik, az új járda ugyanolyan lesz, mint a város más részein már megépült szürke-antracit burkolatú gyalogosfelület, egyedül az utca végén lévő 100 métert rakják le a régi lapokkal, hiszen ott csak egy lakóház található, ami távol esik a többi ingatlantól. A több mint 9 millió forintból megépülő járda várhatóan december 10-ig elkészül, bár a kivitelezés befejezése jelentősen függ attól, hogy az őszbe-télbe forduló időjárás mennyire engedi a szabadtéri munkákat.

A beruházás műszaki tartalmával kapcsolatban Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, az említett utolsó száz méteren is megújítják és kiszélesítik a járdát, így ott is biztosítják a balesetmentes közlekedés lehetőségét. A Pápai út más kihívást is tartogat az építők számára, hiszen a kereszteződésekben ki kell alakítani a későbbi csapadékvíz-elvezetés feltételeit, így a csatlakozó utcáknál betongyűrűket helyeznek el a talajban. Ezen túl a bolt közelében lévő buszmegállónál kiszélesítik a járdát, így eső esetén nem a tócsákban kell lépkedniük az utasoknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!