95 éve boldog családi légkörben


2015-09-21 20:29:03  | cikk: Babos Petra  | 


95 éve boldog családi légkörben főképe
Özv. Steinmacher Györgyné Fódi Teréziát 95. születésnapja alkalmából Unger Tamás alpolgármester és Venczel Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte virágcsokorral és emléklappal otthonában nemrégiben.

Fódi Terézia 1920. szeptember 3-án született Döbröntén. Hét testvére közül már csak hárman maradtak, ő a legidősebb. Élete nagy részét Vanyola -Pápanyőgéren töltötte, hiszen oda ment férjhez. Átélte a második világháborút, majd utána férjével együtt kitelepítették őket.
Viszontagságos körülmények között és kemény munkával mintegy tíz év után tudták újrakezdeni az életüket a normális kerékvágásban. Teri néni a mezőgazdaságban dolgozott, ahol egykori férje is. Jelenleg - 1998 óta - Pápán él lányánál és vejénél.
Jubileumi születésnapja alkalmából köszöntötte őt lánya, veje, két unokája, a család közeli barátai és Megyesi Ferenc atya is, mivel mélyen vallásos.

Teri néni szerint a hosszú élet titka a szép család, a kemény munka, s hogy minden apró dologban meg kell találni az örömöt, hiszen csak így sikerült a kitelepítés borzalmait nekik is túlélni. Teri néni 1-2 éve még főzött, kertészkedett, sőt a Nagytemplomba is eljárt, mostanában már állapota ezt nem teszi lehetővé, de így is szeret tévézni, újságot olvasni és a kertben sétálgatni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!