Figyelj rám és szeress! - a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat éves tanácskozása


2010-03-22 15:25:59  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Figyelj rám és szeress! - a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat éves tanácskozása főképe
Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Gondozási Központ Gyermekjóléti Szolgálata Figyelj rám és szeress! címmel tartott tanácskozást ma délután a Polgármesteri Hivatal „B” épületében. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2009. évi beszámolójából kiderült, a szolgálat tavaly óta megnövekedett esetszámmal kénytelen dolgozni. 2009-ben közel 3300 fő kérte a Családsegítő Szolgálat segítségét, ez a 2008-ban mért adatok kétszerese – tudtuk meg Oláh Mártától, a Gondozási Központ vezetőjétől. A beszámolóban elhangzott, az ügyfelek számának növekedése a gazdasági helyzet változásának, a munkanélküliségnek és az egyre romló családi légkörnek tudható be. Oláh Márta beszámolójában kiemelte, a családsegítő szolgálatoknak manapság – a család és az erkölcsi értékek válságának idejében – hatványozottan fontos szerepe van.
A tanácskozáson Dörnyei Balázs módszertani szaktanácsadó a gyermekjóléti szolgálat jelzőrendszerének megfelelő működéséről és feladatairól beszélt. Dörnyei Balázs ezzel kapcsolatban összefoglalta, a jelzőrendszer nélkül nem működhetne megfelelően a gyermekjóléti szolgálat, és csak így tárható fel teljes mértékben a településen élő veszélyeztetett kiskorúak helyzete. A gyermekjóléti törvény meghatározza azt a 16 jelzőrendszeri tagot, akikkel a gyermekjóléti szolgálat kapcsolatban áll. A szakember hozzátette, a kör előreláthatólag a polgárőrséggel egészül ki a közeljövőben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!