Minden kifelé pattant


2015-09-20 12:16:05  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Minden kifelé pattant főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság első fordulójában a Bakonyerdő Pápa együttese a 2014/2015-ös kiírásban hetedik helyen végzett Tarján otthonába látogatott. Kiss Dániel korábbi cikkünkben a találkozó beharangozója kapcsán azt nyilatkozta, nem várhatják kedvező előjelekkel a két félidőt, ugyanis öt játékosára nem számíthat, de annak ellenére, hogy az eltervezett munka felénél tartanak, szeretnék győzelemmel indítani a szezont. Csapatunk nagy lendülettel kezdte a mérkőzést azonban a szerencse, vagyis a kapufa nem volt mellettük. Az első félidőben nyolcszor, míg a második játékrészben hatszor csattant a tarjáni kapufán a mieink lövése, összesen tehát tizennégyszer(!) sikerült eltalálniuk a 10 centiméteres kapuvasat. Az első játékrész elején a gyenge nyitott védekezésüknek köszönhetően a félidő derekára négygólos előnyre tett szert a hazai csapat, amit a szünetre meg is őrzött (14-10). A második félidőt jobban kezdte csapatunk, védekezésük felkeményedett, ezzel együtt a debütáló Baracsi kapustól a védések is jöttek. Két gyors góllal közelebb kerültek ellenfelükhöz, azonban az egyenlítés elmaradt, sőt hét percen keresztül nem találtak a hazaiak kapujába, míg ők kétszer zörgették meg a pápai hálót, megint visszaállt a négygólos különbség. Ha csak a kapufák fele befelé pattan, de a sportban nincsen ha, így ötgólos vereséggel kezdte a bajnokságot a pápai együttes.

Község Tarján SE – Bakonyerdő Pápa 29:24 (14:10)
V.: Búza, Cseszregi
Kiállítás: 4 ill. 10 perc

Bakonyerdő Pápa: Baracsi (41/16 védés), Stall L. 1, Bors M. 4, Kapcsándi 6, Szakács 6, Horváth N. 1, Füzi A. 3, Soós L. (kapus), Róth G. 1, Tolner B. 1, Cseke A. 1, Palágyi Á., Sipőcz M.

Kiss Dániel: A nagy akarásnak nyögés lett a vége. A gyenge védekezés mellé pontatlan és elkapkodott befejezések párosultak a mai napon. Mindenki tudásához mérten hozzátette a magáét, az akarással sem volt gond, de látszott, hogy a fiataloknak nagyon sok éles felnőtt mérkőzésre van még szüksége, hogy meg merjék csinálni azt, amit tudnak. Csalódott vagyok, hogy így alakult az első mérkőzés, de nem kell sokáig szomorkodni, tovább kell dolgoznunk, hogy a kitűzött céljainkat elérhessük.

Junior csapatunk nagy csatában, egy góllal maradt alul a hazai együttessel szemben.

Község Tarján SE – Bakonyerdő Pápa 26:25 (10:13)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!