Elúsztak a milliók a vízilabda szakosztálynál


2015-09-19 22:51:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elúsztak a milliók a vízilabda szakosztálynál főképe
Korábban már többször beszámoltunk arról, hogy a Pápai SE korábbi elnöke, Stemmer István nehéz, már-már lehetetlen helyzetbe hozta az egyesület vízilabda szakosztályát, hiszen amellett, hogy sem a TAO-iroda, sem pedig a Nemzeti Sport Intézet (NSI) felé nem számolt el az előző szezon pályázati pénzeivel, a pólósok még a következő évadra szóló TAO-s támogatásra sem tudtak pályázni, nem is beszélve a város által biztosított 2,5 millió forintos városi sporttámogatásról. Cseh László, a PSE vízilabda szakosztályának edzője korábban elmondta, számításaik szerint körülbelül tízmillió forintos kárt okozott a szakosztálynak az egyesület azóta már leváltott elnöke, továbbá nem számolt el a tavalyi támogatási pénzekkel sem, mindezekért pedig ügyészségi feljelentést tettek ellene. – Emellett 2,2 millió forint értékben tartozik az uszodának a bérleti díjainkkal, továbbá a bennünket fuvarozó cégnek két fuvar árával – vázolta a helyzetet Cseh László. Ezek után nem meglepő, hogy a február 6-ai közgyűlésen – távollétében – leváltották Stemmer Istvánt, és ellenszavazat nélkül Kovács Kristófot választották meg új elnöknek, aki így már az egyesület bankszámlájához is hozzá tudott férni. A vezetőségnek azonban ismét csalódnia kellett, hiszen az egyesületi bankszámlák gyakorlatilag üresek voltak, az egyesület bankszámláján egy öt, míg a vízilabda-szakosztályén egy négy számjegyű összeg volt, töredéke annak, amennyinek valóban kellett volna lennie. Úgy tudjuk, Stemmer István az elmúlt hónapokban átadta az új elnöknek az elszámoláshoz szükséges papírokat, melyeket a könyvelőhöz továbbítottak. A legfrissebb hírekről a bajnoki indulásra készülő utánpótlás csapatok edzőjét, Cseh Lászlót kérdeztük.
- Folyamatban lévő ügyről nem szívesen nyilatkozom, de annyit elmondhatok, hogy jelenleg a könyvelőnél vannak azok a dokumentumok, melyeket az ügyészség felszólítására Stemmer Istvánnak át kellett adnia az új elnöknek. Ezeket a papírokat dolgozzák most fel, ami nem lesz egyszerű feladat, ugyanis nemcsak a 2012/2013-as és 2013/2014-es év anyagait kaptuk meg, hanem öt-hat évre visszamenőleg ömlesztve az összeset. Jóslatokba nem szeretnék bocsátkozni, annyit mondanék egyelőre, hogy lesznek meglepetések… A számlánkon most annyi pénz van, amennyit tavaly ősz óta a tagdíjakból befizettünk, illetve egy építőipari cég is segített bennünket. Ebből az összegből meg tudjuk rendezni a közelgő hazai fordulót, illetve a Várkertfürdő igazgatója, Nagy Zsolt úr is hajlik a segítségre, vele folynak a tárgyalások.
Cseh László a hiány kapcsán konkrét összegről nem szeretett volna beszélni, de annyit elmondott, többmilliós nagyságrendről van szó. A témát hamarosan folytatjuk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!