Bokszgála a Sportcsarnokban


2015-09-19 22:41:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bokszgála a Sportcsarnokban főképe
A Patent Griff SE a székesfehérvári Varkocs György Box Clubbal közösen első alkalommal rendezte meg a Városi Sportcsarnokban a Patent Ökölvívó Bajnokságot. A gálán kilenc klub közel 50 versenyzője több korosztályban és súlycsoportban lépett a közönség elé. Annak ellenére, hogy amatőr gála volt, több igen színvonalas és izgalmas mérkőzést láthattunk, melyeknek elsősorban az volt a céljuk, hogy az edzések monotonitását megtörve a bunyósok ne csak a klubtársakkal, hanem új arcokkal is összemérhessék tudásukat. A gálát dr. Áldozó Tamás nyitotta meg, a polgármester beszédében úgy fogalmazott, reméli, hogy a kötelek közé lépő ökölvívók az est folyamán bemutatják a sportág minden szépségét, sikerül ezt a nagy múltra visszatekintő sportágat feléleszteni, és ismét népszerű lesz Pápán. A gála díszvendége ifjabb Balzsay Károly, hétszeres magyar bajnok ökölvívó, a WBO és WBA szövetség korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka volt, aki nemcsak díszvendégként látogatott el a Sportcsarnokba, hanem edzőként is tiszteletét tette. A korábbi profi elmondta, sok, a pápaihoz hasonló gálára szokott tanítványaival ellátogatni, ahol elsősorban tapasztalatokat igyekeznek gyűjteni.
- Először látogattunk el Pápára, örülünk, hogy itt lehetünk, nagyon meg vagyunk elégedve a szervezéssel és a körülményekkel is, meg is említettem a kollégámnak, hogy Pápa ideális helyszín lenne egy diákolimpiai döntő megrendezésére. Jó meccseket láttam, amiért jöttünk, azt sikerült elérnünk, hasznos volt, hogy általunk nem ismert, más stílusú ökölvívókkal meccselhettünk.
Sinkó Attila szakosztályvezető szerint a gála elérte célját, jó hírverésre volt a boksznak, és a jövőben is szeretnék hasonló rendezvénnyel megörvendezetni a pápai publikumot.
- Azt gondolom, elégedettek lehetünk, jó mérkőzéseket láthattunk, szervezésben levontuk a megfelelő következtetéseket, biztos vagyok benne, hogy lesz folytatása a mai alkalomnak - foglalta össze a rendezvényt a szakosztályvezető. Kevés időnk volt a felkészülésre, de néhány hét alatt a tanítványok mindent beleadtak az edzésekbe, hogy a lehető legjobb állapotban léphessenek a ringbe. Eredetileg hat pápai bokszolót terveztünk a ringbe küldeni, különböző okok miatt ez a szám háromra redukálódott, Reiner Tamás, Kocsis Arnold és Kovács Gergő is hozta a formáját, igyekezték legyőzni a lámpalázat, egy megkezdett út elején járunk, lesz ez még jobb is.
Kocsis Arnold, a Patent Griff SE versenyzője játszotta a gála utolsó mérkőzését, a fiatal bokszoló érdeklődésünkre elmondta, nagyon várta már hogy a ringbe léphessen, és a több hónapos munka meghozza gyümölcsét.
- Kemény volt a mérkőzés, no meg egy kicsit stresszes is, hiszen szerettem volna minél hamarabb a kötelek közé lépni, ehhez képest az utolsó meccset kaptam. Ügyes volt az ellenfelem, keményen kellett küzdenem, ráadásul a harmadik menetben lefejelt, így egy komolyabb sérüléssel fejeztem be a három menetet, de örülök a sikernek, dolgozunk tovább, és várom a következő kihívást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!