Új vezetőség a Keresztény Értelmiségiek Szövetségénél


2015-09-19 11:00:00  | cikk: pgya  | 


Új vezetőség a Keresztény Értelmiségiek Szövetségénél főképe
Tisztújító közgyűlést tartott tegnap este a pápai Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) pápai csoportja. A gyűlést követő sajtótájékoztatón a média megjelent képviselőt dr. Hauber Károly, leköszönő elnök üdvözölte. Dr. Hauber Károly a tisztújításról elmondta, hogy tíz éven keresztül vezette a pápai csoportot 

A KÉSZ új elnöke Schrei Balázs, a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola magyar-ének és dráma szakos tanára lett, aki pedagógusi hivatása mellett a Szent Benedek plébánia kántora is. A bemutatkozó alkalmával elmondta, hogy a KÉSZ alapszabályának megfelelően a kereszténység társadalmi feladatainak ellátását kíván eleget tenni a vezetőség régi és új tagjainak segítségével.
A vezetőség további tagjai lettek: Petrik Iván történész-levéltáros, a Pápai Levéltár vezetője, a csoport pénztárosának pedig Harcosné Szabadi Máriát választották meg. Az elnök munkáját négy alelnök is segíti: dr. Hauber Károly tanár, dr. Hermann István könyvtárigazgató, dr. Nagy L. István múzeumigazgató, valamint Mezei Zsolt, a Pápai Református Gyűjtemények könyvtárának vezetője.

A sajtótájékoztatón az új vezetőség beszámolt az előttük álló évad tervezett programjáról is.
Októberben dr. Vizi László Tamást, a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola rektorhelyettesét várják előadásra, a Trianon-békediktátum nem ismert részleteit ismerteti. November 12-én Veres András, a Magyar Püspöki Konferencia elnöke tart előadást: Kereszténység a XX. században címmel a katolikus iskola aulájában. December 10-én egy beszélgetésen vehetnek részt a KÉSZ tagjai, a pápai szerzetességet mutatja be dr. Hermann István, Ferenc atya, Hubert atya és Masszi Ferencné. Január 14-én Pápa 1919 címmel tart előadást Nagy Szabolcs történész-levéltáros, februárban pedig a pápai műemlékvédelem lesz a téma. Márciusban a '48-as szabadságharc és forradalom egyik legnagyobb hazai szakértője, dr. Hermann Róbert egyetemi tanár lesz a KÉSZ vendége. Áprilisban egy kiállítást tervez megszervezni a KÉSZ, a pápai művészek vallásos témájú képeiből. Májusban a református templom és Ótemplom bemutatására kerül sor, míg az évadot egy gannai és atyapusztai kirándulással kívánják zárni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!