Évadnyitó összejövetel a Pápai Polgári Körben - Rabi István lemondott


2015-09-19 10:05:51  | cikk: pgya  | 


Évadnyitó összejövetel a Pápai Polgári Körben - Rabi István lemondott főképe
Csütörtök este tartotta évadnyitó összejövetelét a Pápai Polgári Kör az Ipartestületi Székházban. A hagyományos rendezvényen Rabi István, a kör elnöke az előző évad eseményeit foglalta össze és a következő hónapok tervezett programjairól beszélt. Mint mondta, tartalmas évet tudnak maguk mögött, három választás, több meghívott érdekes előadása, számos rendezvény színesítette a tavalyi esztendőt.

Volt kampánygyűlés, részt vettek a fővárosi Békemeneten, vendég előadónak meghívták Somfai Balázs nyugalmazott levéltárost, aki egy tervezett emlékjel-állítással kapcsolatosan fejtette ki szakmai véleményét. Novemberben a Somlón tettek kirándulást, a Fazekas Pincészetet látogatták meg. Decemberben dr. Mail József apát-plébános a Historia Domusról tartott előadást a 800 éves Pápa eseménysorozatához kötődően. Tavaly is csatlakozott a Polgári Kör több év végi jótékonykodási kezdeményezéshez, pénzbeni felajánlásokat is téve karitatív akciókhoz. Januárban megtartották a már hagyományos batyus bált, februárban Boros Bánk Levente politológust várták, de egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta megtartani előadását, helyette dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő tájékoztatta a kör tagjait aktuálpolitikai eseményekről.

Rabi István elnök felhívta a figyelmet a február végi, március elei Veszprém megyei időközi választások eredményeire, amelyeket jelzésértékűnek tart, ugyanis mind Veszprémben, mind Tapolcán a polgári oldal elvesztette azokat. Az eredményeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, el kell gondolkodni, és még nincs késő a következő választásokig összeszedni magunkat – mondta az elnök. Beszámolóját a további meghívottak visszaidézésével folytatta, akik között megemlítette Farkas Erika rádiós riporternőt, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, akivel többször is egyeztettek, de hivatali elfoglaltságai miatt nem sikerült összehozni a találkozót. Májusban a Csíksomlyói Búcsún vettek részt, júniusban pedig a hagyományos polgári pikniket szervezték meg. Továbbá rendszeresen részt vettek a városrészi főzőversenyeken.
Dr. Dancs Ferenc a beszámolót még annyival kiegészítette, hogy a nyár folyamán a polgári kör tagjai kiránduláson vettek részt Olaszországban, ahol megtekintették többek között a torinói lepelt, hazafelé pedig megkoszorúzták az isonzói csaták magyar áldozatainak első világháborús emlékművét.

- Fájó veszteségek is érték a Pápai Polgári Kört, elhunyt dr. Burcsi Elemér és Tóth Lajos tagtársunk, akik pótolhatatlan barátaink voltak – emlékezett meg az elnök a polgári kör egykori oszlopos tagjairól.
A következő évadra is érdekes előadásokkal és a már jól bevált hagyományos programokkal készül a polgári kör. Októberben Usztics Mátyás színművészt várják Pápára, novemberben ismért egy csapatépítő kirándulás keretében a Somlóra látogatnak, decemberben Tőkéczki László történész előadására várják az érdeklődőket.
A beszámoló végén Rabi István bejelentette lemondását elnöki tisztségéről. A Pápai Polgári Kör tagjai várhatóan a következő összejövetelükön választanak új tisztségviselőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!