Ragyogó időben a Malom tónál


2015-09-19 07:45:34  | cikk: Babos Petra  | 


Ragyogó időben a Malom tónál főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola évek óta rendszeresen megszervezi a diáknapot tavasszal vagy ősszel az időjárástól függően. Idén az égiek is a szervezők mellé álltak, s a jó időnek köszönhetően pénteken tartották az egész napos programot a varázslatos Malom-tónál.

A diákok a reggeli órákban biciklivel, illetve gyalogosan közelítették meg a Pápához közeli helyszínt, a legkisebbeket autóbusszal vitték ki a tóhoz. Néhány osztály azonban a Teveli-tóhoz vagy éppen Pápa-Tapolcafőre, a tanösvényre kirándult és töltött el egy szép napot a természetben osztályközösségével.

Iványi Andrea, a diákönkormányzat vezetője hírportálunknak elmondta, minden évben igyekeznek színes és változatos programokat összeállítani a diáknapra, ahol a tanulók elmondásuk szerint évről évre jól érzik magukat. A DÖK napnak hagyományosan a Malom-tó ad otthont, hiszen ez egy kiváló helyszín, nagyon közel van a városhoz, s a diákoknak itt lehetőségük nyílik a természetet megfigyelésére, amit különböző tanórákon tudnak hasznosítani.
-Minden osztály saját maga választhatta ki, hogy melyik programon vesz részt. Voltak, akik sorversenyeztek, vagy fociztak, kézilabdáztak. Sokan választották a horgászatot, de a legtöbben főztek. A felsősök saját maguk készítették el finomabbnál finomabb ételeiket, míg az alsóbb éveseknél a szülők segítettek az ízletes ebéd elkészítésében. Az osztályok többségében paprikás krumplit főztek, de népszerű volt a gulyás és a pörkölt is.
Izgalmas sorverseny

Nagy Zsuzsanna 8. n osztályos diáklány elmesélte, biciklivel tekertek ki a tóhoz együtt az osztálytársaival. A fiatalok paprikás krumplit készítettek, amelyet együtt csináltak, megpucolták a krumplit, hagymát vágtak, majd megfőzték a finom ételt. Amíg a bográcsban rotyogott az étel, ők körbesétálták a tavat, fényképezkedtek és beszélgettek.
A diáknap tényleg jól sikerült, az ebéd mind elfogyott, s tanulók egyhangúan azt mondták, jó az ilyen tanítás nélküli nap, amikor együtt lehetnek a természet közelében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!