Nagy értékű iskolaszer adomány Schwetzingenből


2015-09-19 07:42:20  | cikk: Babos Petra  | 


Nagy értékű iskolaszer adomány Schwetzingenből főképe
Pápa városa és a németországi Schwetzingen között évek óta gyümölcsöző kapcsolat áll fent. A Partnervárosok Egyesület Schwetzingen a nyár folyamán kereste meg Pápa Város Önkormányzatát, hogy iskolaadományokat ajándékoznának a város oktatási intézményeinek.

Unger Tamás alpolgármester elmondta, az adományt az önkormányzat kapta, azonban mivel az iskolák tudják használni ezeket, egy szerződéssel a KLIK használatába adták át. A külföldi szállítmányozás nem volt egyszerű feladat, ebben a Varga Trans volt a segítségükre, akik készségesen álltak rendelkezésükre. Az alpolgármester a nagy értékű adomány kapcsán köszönetét fejezte ki Kollányi Gábornak, a Partnervárosok Egyesülete Schwetzingen elnökének a szervezésért és a felajánlásért, valamint Varga Csabának.
-Pápa Város Önkormányzata nem iskolafenntartó és működtető, azonban amikor az iskolák segítségért fordulnak hozzánk, mi mindig próbálunk megoldást találni, s az, hogy most Pápára érkezett a schwetzingeni adomány, az a két város kiváló kapcsolatának köszönhető és persze Kollányi Gábornak, aki nemcsak az iskolákat, hanem az Egyesített Szociális Intézményt is támogatja - fűzte hozzá Unger Tamás.

Kollányi Gábor az adományozás kapcsán elmondta, az egyesületük 22 éve működik, négy partnervárossal.
-Feladatunk, hogy segítsük partnervárosainkat, ahol, és amiben csak tudjuk. A schwetingeni Hilde Schule a pápai Weöres Sándor Általános Iskola partnerintézménye. A német iskola meg fog szűnni, s privát gimnáziumként fog működni. Az itt leszerelt eszközöket hoztuk Pápára, többségében a Weöres-iskolába - hangsúlyozta az egyesület elnöke.
Kollányi Gábor az Egyesített Szociális Intézmény részére is hozott adományt, főként textíliákat és ruhaneműt, amit örömmel fogadtak a pápaiak.

Egyházi Andrea, a pápai tankerület vezetője elmondta, augusztus utolsó hetében érkezett meg a testvérvárostól a több milliós adomány, melyből több iskola is részesült. Az eszközök a pápai önkormányzat tulajdonában vannak, de a KLIK vagyonhasználatra átvette, mint az iskolák fenntartója. A tankerület-vezető örömét fejezte ki az adománnyal kapcsolatban, hiszen ez nagy segítség az iskoláknak.

Mógor Adrienn intézményvezető is arról beszélt, nagy öröm volt, hogy a testvériskolájuktól kaptak adományt, főleg azért, mert hiánypótló darabokhoz jutottak. Az intézmény számítógépet, projektort, táblát, asztalt és székeket kapott.
-Egy tantermet sikerült berendeznünk 11 asztallal és 20 székkel. A projektort a fittness terembe tettük, itt a fittness szakkörös diákok tudják majd nézni a gyakorlatokat. A táblák cseréjét az őszi szünetre tervezzük, hiszen az nagyobb munka – tette hozzá Mógor Adrienn.

A szállítmányozást végző cég nevében Tóth Ákos, a Varga Trans fuvarszervezője elmondta, az önkormányzat kereste meg őket, hogy Schwetzingenből kellene iskolaszereket eljuttatni Pápára. Nagy örömmel vállalták a fuvart a közel 700 kilométerre lévő városból. A cégnek Pápán két telephelye is van, ezért is tartották fontosnak, hogy segítsenek az önkormányzatnak a feladat a megoldásában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!