Cefre Palota - Bödőcs Tibor önálló estje a JMSZK-ban


2015-09-18 13:53:59  | cikk: pgya  | 


Cefre Palota - Bödőcs Tibor önálló estje a JMSZK-ban főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban lép fel Bödőcs Tibor humorista a Pápai Dumaszínház vendégeként Cefre Palota című önálló estjével szeptember 23-án, szerda este 19 órától.
 
Bödőcs Tibor a kortárs humor egyik legfontosabb és egyben legnépszerűbb szereplője. A műfaj, amit űz, a "stand-up comedy", azaz kiállni egy színpadra egyedül, majd beszélni, úgy, hogy közben nem csak a közönség reagál a poénokra, hanem mindez visszafelé is működik. Aki hallotta már élőben őt, tudja, hogy több helyről is merít. Humorforrás számára a hely, ahol felnőtt, mindaz, amit megél, de ugyanígy a közélet, a kultúra is terítékre kerül, ahogy több abszurd és szórakoztató egyházi élményt elmondott már a színpadon. Bödőcs Tibor kétszer nyerte el eddig a Bon-bon-díjat, valamint megkapta a Karinthy-gyűrűt is.

Hogyan írjunk ajánlót Magyarország egyik legjobb és legnépszerűbb humoristájának előadásához?
Kezdésnek mehet egy jól hangzó idézet, attól komollyá válik a dolog:
„Amelyik nemzet fölényben akar lenni más nemzetek fölött: hóhérrá, vagy bohóccá válik. Nemzetük életét elmocsarasítják, kik nemzetük valódi, vagy vélt erényeit hangoztatják, s a kíméletlen bírálatot tűrni nem akarják. A legnagyobb csapás, ami egy népet érhet, ha egyoldalú irányítással az ítélőképességét tönkreteszik. Az ilyen nép elzüllik és mennél vásáribb kalandor nyúl érte, annál könnyebben odadobja magát. Nincs az a kívülről jövő veszedelem, végigdúlás, évezredes elnyomás, mely ezzel fölérne.” (Weöres Sándor)
Ezt finoman vonatkoztassuk az új műsorra: Bödőcs Tibor legújabb, önálló estjével ekörül az idézet körül kalandozik. Emellett persze, a már megszokott intellektualitással aládúcolt, legvadabb bohóctréfák sem maradhatnak el.

Műsorvezető: Hajdú Balázs
Jegyek kaphatók a JMSZK-ban és a Tourinform jegyirodában, 2900 Ft-ért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!