Judo: Aranyos hétvége


2015-09-18 09:59:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Judo: Aranyos hétvége főképe
Mozgalmasan, de rendkívül eredményesen telt a pápai judosok számára szeptember második hétvégéje. Szeptember 12-én, Százhalombattán rendezték a földharc kedvelők számára az első-, másod-, és harmadosztályú newaza országos bajnokságot, valamint amatőr és senior sportolók részére a Newaza Magyar Kupát. A pápai és a veresegyházi judókák a nagy távolság ellenére is hosszú évek óta szívélyes sportbaráti viszonyban vannak, évek óta rendszeresen járnak egymás versenyeire. A pápai színeket ezúttal hárman képviselték, eredményeiket Mezei Csaba ismertette, aki a tavalyi ezüstérme után ezúttal a harmadosztályú, – 90 kilogrammos súlycsoportban végzett a rangsor élén.
- Először fiatal versenyzőnk, Karáth Szabolcs lépett tatamira, a nehézsúlyúak első osztályú küzdelmeiben, mindkét mérkőzését ipponnal nyerve szerezte meg az aranyérmet. Nagy István, aki mindössze két éve judozik, az amatőr masters kategóriában, -90 kilogrammban mérette meg tudását, a háromfős mezőnyben nem talált legyőzőre, így az ő nyakába is aranyérmet akasztottak.
Másnap szintén Százhalombattán rendezték meg az újonnan életre keltett másod-, és harmadosztályú országos rangsorversenyt, ahol ezúttal is remek pápai sikerek születtek.
- Molnár Gergő rutinos versenyzőként esélyeshez méltóan a másodosztályú verseny -73 kilogrammos súlycsoportban indult, és magabiztos versenyzéssel szerezte meg az első helyezést. Ugyanebben a súlycsoportban indult a még junior korú Pákozdi Bence, akit mindössze a későbbi győztes klubtársa, Molnár Gergő tudott legyőzni, így ő ezüstéremmel vigasztalódott. Sági Dániel a nehézsúlyúak harmadosztályú küzdelmeiben indult, remekül helytállva a dobogó harmadik fokára állhatott. Ugyancsak szeptember 13-án rendezték Tatabányán a Faragó Benjámin Emlékversenyt, ahol a legfiatalabb pápai judokák küzdöttek az érmekért. Tóth Réka a diák ’B’ korosztályban a -36 kilogrammban, Piriti Rebeka a -49 kilogrammban, Szolga Larissza pedig a serdülők között a -57 kilogrammos súlycsoportban egyaránt aranyéremnek örülhetett, tehát a hétvége pápai mérlege hét arany-, egy ezüst-, és egy bronzérem, ami a szezon kezdetén - mondanom sem kell - bizakodásra ad okot az év hátralévő versenyei előtt – fűzte hozzá Mezei Csaba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!