Középiskolásokat toboroztak


2015-09-18 09:24:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Középiskolásokat toboroztak főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club versenyzési lehetőség és tagtoborzás céljából első alkalommal rendezte meg a középiskolás - elsősorban nem igazolt játékosok részére – nagypályás labdarúgó tornáját. A PELC Kupát három játéknapon bonyolítják le, az első két fordulóban két csoportban találkozik a hat középiskola, majd szeptember 29-én a helyosztókat tartják. Lengyel Ferenc, az egyesület szakmai igazgatója a torna kapcsán úgy fogalmazott, a kapcsolatfelvétel már korábban megtörtént az iskolákkal, és bízik benne, hogy az együttműködés hosszú távú és gyümölcsöző lesz.
- Szeretnénk nyitni a diákok, az iskolák és a szülők felé, ennek első állomása a szeptember elejei találkozó volt, amikor az összes óvoda, általános-, és középiskola képviselőit egy baráti találkozóra invitáltuk, ahol a korábbinál is szorosabb együttműködést kezdeményeztünk. Volt fogadókészség a részükről, bízom benne, hogy ennek lesz kézzel fogható eredménye is. Nem titkoltan minden korosztályba – de elsősorban a nagyobb korcsoportokba – szeretnénk játékosokat igazolni, láttam is néhány labdarúgót, akiket szívesen látnánk az egyesületben, azt javasoltam nekik, jöjjenek le néhány edzésre, szánják ránk ezt a fél évet, és remélhetőleg megszeretik ezt a szép sportágat.
Az első fordulóban a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája, a Türr István Gimnázium és Kollégium valamint a Pápai SZC Gazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma 1997. január 1-je után született diákjai léptek pályára. A nyitányon Ihász és Mórocz találatával 2-0-ra maradt alul a Refi a Türrel szemben, akik a folytatásban szintén kétgólos különbséggel verték a Közgázt, a 2x20 perces találkozón Mórocz mellett Kovács is betalált. A játéknap utolsó meccsén 1-1-es végeredmény után büntetők következtek, hiszen a versenykiírás szerint a csoporton belüli sorrend könnyebb eldöntése érdekében döntetlen eredmény esetén a győzelmet büntetőrúgásokkal kell eldönteni. A párbajban a Refi koncentrált jobban, 6-5-re nyertek. A következő játéknapot szeptember 24-én rendezik az Acsády Ignác Szakképző Iskola, a Batthyány Lajos SZKI valamint a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium részvételével.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!