Kijött az osztálykülönbség


2015-09-16 23:30:28  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kijött az osztálykülönbség főképe
A Bakonyerdő Pápa férfi kézilabda csapata nem volt szerencsés a Magyar Kupa sorsolásánál, ugyanis mindjárt az első fordulóban a legutóbbi NB I/B-s bajnokságban negyedik helyen végzett Tatai AC-t kapta ellenfeléül. Kiss Dániel, a Bakonyerdő vezetőedzője nem véletlenül fogalmazott úgy a kezdés előtt, hogy a továbbjutás esélyese a vendégcsapat, de nem feltartott kézzel lépnek pályára, és igyekeznek megnehezíteni az ellenfél dolgát. A Sportcsarnokban szép számú nézőközönség gyűlt össze a szezonkezdetre, melyet jól is indított a hazai csapat, hiszen az első tíz percben tudta tartani a lépést a tataiakkal. Az látszott, hogy védekezésben van még hova fejlődnie a mieinknek, hiszen a vendég támadásoknál kevés volt a fault, a fehér mezesek könnyű gólokat szereztek, Soós kapusnak nem sok esélye volt hárítani a lövéseket. Negyed óra játék után négy góllal húzott el a Tata (8-12), Kiss Dániel időkéréssel igyekezett felrázni csapatát. Sajnos a rövid pihenő sem segített a mieinknek, emberelőnyben sem sikerült faragni a hátrányból, sőt tovább nőtt a különbség, az első félidő utolsó tíz perce egyértelműen a vendégekről szólt, a nyolc perces hazai gólcsendet Kapcsándi Kristóf hétméteresből törte meg, ekkor 11-18-at mutatott az eredményjelző, mely megegyezett a félidei állással. A második játékrészt jól kezdte a Bakonyerdő, támadásban eredményesebb, védekezésben agresszívebb volt, a nyitott védekezés bejött, sőt a kapuscsere is jót tett a meccsnek – Soós helyett Lukács Dávid állta a lövések útját, akit tíz perccel beállása után tartva az újab izomsérüléstől, lecseréltek, így Soósnak vissza kellett állnia. A vendég vezetés a folytatásban a pápaiak feljavuló játéka ellenére sem forgott veszélyben, és ahogy telt az idő, a Tata folyamatosan visszavette a találkozó irányítását, melyet végül 20-34 arányban megérdemelten nyert meg.

Magyar Kupa, 1. forduló
Bakonyerdő Pápa – Tatai AC 20-34 (11-18)
V. Lábadi, Szakatics
Kiállítás: 16 ill. 8 perc

Bakonyerdő Pápa: Soós, Lukács (kapus), Bors M. 5, Bors P. 1, Cseke A., Füzi A. 1, Kapcsándi K. 3/1, Kondor J. 1, Nagy P. 2, Palágyi Á., Pethő Z., Róth G. 1, Sipőcz M., Stall L. 1, Szakács D. 4, Tolner B. 1

Kiss Dániel: A különbség reális, de hozzá kell tennem, hogy az egy osztállyal feljebb szereplő, jó erőkből álló Tatával szemben nem vallottunk szégyent. Küzdöttünk, megtettünk mindent, a játékosok 50 percig betartották azt, amit az öltözőben megbeszéltünk, a végén a kiállítások és a lerohanások miatt nőtt a különbség. Igyekszünk tanulni a hibákból és a bajnokságban felhasználni a most szerzett tapasztalatokat.

A bajnokság szeptember 20-án Tarjánban indul, majd szeptember 27-én vasárnap, 16 órától – immár hazai pályán - Mór ellen láthatják a nézők a pápaiak a csapatot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!