Búcsúmisével zárult a misszió


2010-03-22 13:28:03  | cikk: Tóth Tamara  | 


Búcsúmisével fejeződött be tegnap délelőtt a csütörtök óta tartó Plébánia Misszió. Az istentisztelet Salgó Ferenc atya rövid összefoglalójával kezdődött, melyben felidézte az elmúlt napok programjait. Az atya szerint nagyon jól sikerült a misszió, megköszönte a sok segítséget.

- Engedjük tovább működni a lelkünkben lévő szeretetet, hiszen igazából számunkra csak most kezdődik a misszió, mikor a missziósok délután elmennek. De a küldetés itt marad, Jézus szava mindenkinek szól: „Ne szégyellj hát tanulságot tenni Urunk mellett.”Ma is, ahogy minden korban és minden területen kell hirdetni az evangélium jó hírét, hogy Isten nagy szeretete felénk árad. Mi, akik megtapasztaltuk ezt, nekünk kell bátran, életünkkel, tetteinkkel, szavainkkal hirdetni és meghallani-mondta Salgó Ferenc.

Márfi Gyula érsek atya a szentmisét követően elhelyezte a missziós kereszten a 2010-es évszámot. A szám emlékeztetőül szolgál majd az itt megtapasztaltakra, élményekre.

 - Én is tulajdonképpen misszióban voltam, csütörtök, péntek, szombatot Szombathelyen töltöttem, ahol a Szombathelyi Székesegyházban tartottam lelkigyakorlatot. Külön találkoztam általános iskolásokkal, középiskolásokkal és főiskolás korú fiatalokkal, mind a három este az ország harmadik legnagyobb katolikus temploma teljesen megtelt, mely nagy örömmel töltött el. Az örömöm most fokozódik azzal, hogy ennek a missziónak a lezárásán részt vehetek-mondta az érsek atya.

A búcsúmise után ünnepélyes körmenet kísérte végső helyére a keresztet a Szent Anna templomba végig a Veszprémi út- Jókai utca- Fő út- Fő tér- Kossuth utca útvonalon.

Képek:

nincsenek képek

Isteni Ige Társaság- verbiták
Az Isteni Ige Társasága (közismert nevén: verbita missziósok) mára a katolikus világ hetedik legnagyobb férfi szerzetesrendjévé fejlődött. Alapvető célkitűzése egészen határozott: a katolikus világmisszió. Mivel a Társaság mára a világ majd minden részén elterjedt, és tagjai a föld hetven különböző országából származnak, Krisztus tanításának nemzetek felettiségéről és az Egyház nemzetköziségéről tesz tanúságot. Bár a Magyar Rendtartomány hazánkban a kevésbé ismert szerzetes közösségek közé tartozik, a Társaság világszerte dinamikusan fejlődik, és fontos szerepet játszik a katolikus Egyház életében, mert nemzetközisége által az egyes kontinenseken még gyenge vagy éppen lankadó hit erőt, bátorítást és segítséget kap a más kontinenseken virágzó keresztény közösségek hitéből.
Alapítójuk: Arnold Janssen (1837 - 1909) német pap. Első hithirdető: P. Josef Freinademetz. A missziós szerzetes hármas fogadalma: szegénység, tisztaság, engedelmesség által különleges lelki erőt kap. Elmegy azokhoz, akik Istenre szomjaznak. Misszióspap vagy misszióstestvér, aki missziós munkára elkötelezett közösségben él. Nemcsak liturgikus és világnézeti, hanem kulturális, szociális, műszaki téren vagy akár a tömegkommunikációban is apostolkodhat. 2004-ben a verbitáknak 6075 rendtagja volt. 46 püspök, 3844 misszióspap, 745 misszióstestvér, 1104 tanuló rendtag és 336 újonc alkotta a társaságot. A tevékeny női ág: Szentlélek Szolgálói Missziós Nővérek. Létszámuk 1999-ben 3586 fő volt, a missziókért imádkozó elmélkedők, a Szentlélek Szolgálói Örökimádó Nővéreké pedig 374 fő volt.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!