Tanévnyitó az evangélikus iskolában


2009-08-30 17:28:59  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Tanévnyitó az evangélikus iskolában főképe
Nyolc éve kezdődött Pápán az evangélikus felekezeti oktatás, nyolcadik tanévét nyitotta a ma délelőtti istentiszteleten a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola.
Fabiny Tamás, az északi egyházkerület püspöke hirdetett igét az ünnep alkalmából. Kiemelte, hogy bölcs ember bárki lehet, nemtől és kortól függetlenül; az Úr félelme bölcsességre int. Háromféle ember létezik: egyik, akit mindig irányítani kell, a másik csak önmagából indul ki, belülről vezérelt, önmagát irányító ember; de a keresztény ember teljesen más, mert őt Isten befolyásolja csak.
Szücs Gábor, az evangélikus iskola igazgatója tanévnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy az iskola újraindulása óta először van együtt a 8 osztály, s a nyolc tanulócsoportban 184 diák kezdi meg a tanévet. Kiemelte, a világban az iskola az egyik biztos pont, a maga szervezettségével, kiszámíthatóságával. Óriási jelentőségű tartja az igazgató, hogy – egyházi oktatási intézmény lévén - mindennap hittannal foglalkoznak, imádkoznak, templomba járnak.
- Akkor működik jól egy iskola, ha Isten rejtőzik gondolataink, érzéseinek és cselekedeteink mögött. Így leszünk jó egyházi iskola – összegezte iskoláról alkotott hitvallását Szűcs Gábor.
A tanévnyitó istentisztelet nem lett volna teljes a diákok fellépése nélkül: rövid énekes műsorukat ezúttal Remenyik Sándor költeményének elmondása tette színesebbé.
Az istentiszteletet követően dr. Fabiny Tibor evangélikus lelkésznek, teológiai professzornak (a tanévnyitó istentiszeleten igét hirdető püspök édesapjának) az evangélikus gyülekezeti ház Gyurátz utcai homlokzatán elhelyezett emléktábláját leplezte le Venczel Csaba jelenlegi és Kiss László korábbi gyülekezeti felügyelő. Az emléktáblát az önkormányzat nevében Rádi Róbert, a művelődési osztály vezetője koszorúzta meg.

Babos Petra

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!