Szombaton ismét Ars Sacra Fesztivál a Pápai Református Gyűjteményekben


2015-09-16 21:32:11  | cikk: Babos Petra  | 


Szombaton ismét Ars Sacra Fesztivál a Pápai Református Gyűjteményekben főképe
Második éve csatlakozik a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei az országos Ars Sacra Fesztivál programjaihoz. A rendezvényt szeptember 19-én, szombaton tartják.
A kezdeményezés elsődleges célja, hogy magas színvonalú, térítésmentes kulturális rendezvények szervezésével fókuszba helyezzék és felkeltsék az érdeklődést a valódi értékek iránt. 2015. szeptember 19-én, amely egyben a Nyitott Templomok Napja is, egész napos, ingyenes programsorozattal várják a Pápai Református Gyűjteményekbe az érdeklődőket.

Az eseményről Halászné Kapcsándi Szilvia könyvtáros-múzeumpedagógus tájékoztatta hírportálunkat. Mint mondta, a lelki feltöltődést szolgáló nap délelőtt 10 órakor kezdődik a református templomban zenés áhítattal. 10 óra 30 perctől Templomséta-körútra invitálják a vendégeket Mezei Zsolt főkönyvtáros vezetésével, ahol a pápai műemlékeket, templomokat tekinthetik meg, például a református ótemplomot, a bencés-, a ferences- és a nagytemplomot, a kastélykápolnát és az evangélikus templomot. Egész nap, vagyis 10 és 16 óra között látogatható lesz a református templom tornya, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra és a Bakony vonulataira.

Szintén egész nap, 9 és 17 óra között várja az érdeklődőket a gyűjtemények egyháztörténeti és egyházművészeti kiállítása, és kézműves foglalkozással is készülnek. Itt mindenki saját maga készítheti el, és viheti haza emlékül bibliai jelképes plakettjét vagy egyházművészeti alkotását.
A rendezvény istentisztelettel folytatódik 17 órától, melyen Steinbach József dunántúli püspök hirdet igét. Ezt követően pedig Mészáros János Elek, református presbiter templomi koncertje zárja az egész napos programot.

A könyvtáros elmondta, intézményük célja saját környezetünkben felhívni a figyelmet a keresztyén kultúrában gyökerező művészi alkotásokra, egyházi értékekre, hagyományokra. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt, kortól és felekezettől függetlenül az ingyenes programokra szombaton.
A részletes program a honlapon is megtalálható: www.papacollege.hu

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!