Jótékony katonafeleségek


2015-09-16 21:22:19  | cikk: Babos Petra  | 


Jótékony katonafeleségek főképe
2014 végén az előző évekhez hasonlóan a pápai Bázisreptéren a norvég katonafeleségek megszervezték hagyományos karácsonyi vásárukat, melynek bevételét, 1.731.475 forintot a Barát utcai idősek otthona részlegeinek felújítására ajánlottak fel az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványon keresztül. A Boeing cég is felajánlott az intézmény részére 2.500 dollárt, így a két adomány összesen 2.353.000 forint volt.
A nagylelkű adománynak köszönhetően a férfiosztály öt lakószobájának padozatcseréjét, illetve a karnisok és függönyök cseréjét valósították meg. A fennmaradó összegből olyan terápiás eszközöket szereztek be, amelyek növelik az idős lakók komfortérzetét, és otthonosabbá teszik környezetüket, így vásároltak sólámpát, CD lejátszót, fejhallgatót, falmatricákat és posztereket.

Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője hírportálunknak elmondta, a felújítási munkálatok júniusban kezdődtek el. A lakók áthelyezése a szobák felújítása a jó szervezésnek köszönhetően rugalmasan és zökkenőmentesen folyt, a három hétig tartó a munkát a lakók és a személyzet is nagy türelemmel viselték. A felújítás magába foglalta egyben a szobák tisztasági meszelését is.
Az intézményvezető köszönetét fejezte ki a jótékony feleségeknek, akik örömmel segítettek. A felújítás végeredményét kedden délután személyesen is megtekintették a katonafeleségek az intézményvezető, Szalainé Tihanyi Andrea és a vezetőápoló, Kissné Marton Bernadett társaságában.

Mrs. Sissel Agnalt Nilsen, a karácsonyi vásár főszervezője nagyon elégedett volt a felújítással. Szerinte nagyon szépen megújult ez a részleg, öröm volt betérni, hiszen a lakókon is látszott a boldogság. A hölgy elmondta, a norvég feleségek közös elhatározása volt, hogy az idősotthont támogassák. Minden évben más és más helyi intézménynek szeretnének segíteni cserébe a pápaiak vendégszeretetéért. Már azt is megbeszélték, a 2015. évi vásáron befolyt összeget a pápai mentőállomásnak ajánlják fel, a mentőautókban lévő felszerelések bővítésére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!