Kupameccsel hangol a bajnoki rajtra a Bakonyerdő Pápa


2015-09-14 14:41:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kupameccsel hangol a bajnoki rajtra a Bakonyerdő Pápa főképe
Szeptember 16-án szerdán, 19 óra 15 perces kezdéssel az NB I/B-ben szereplő Tatai AC elleni Magyar Kupa találkozóval indul a Bakonyerdő Pápa számára a 2015/2016-os kézilabda évad. Az alapozó időszak hét hetes felkészülés után az elmúlt héten zárult le, mellyel kapcsolatban Kiss Dániel vezetőedző azt mondta, a heti három edzéses szisztémával úgy érzi, sikerült minden előre eltervezett edzésprogramot megvalósítani.
- Kettős érzések vannak bennem, mert a szakmai munka és a csapat építésének új alapokra való helyezése jó úton halad, azonban a játékosokkal munkahelyi elfoglaltság miatt sokszor nem tudunk teljes létszámmal dolgozni, jó példa erre, hogy az augusztusi edzéslátogatottság 70 százalékos volt. Három felkészülési mérkőzést játszottunk, mindhárom mérkőzést a csapatépítésnek és a fiatalok beépítésének szenteltük.
A tréner a bajnoksággal kapcsolatban úgy vélekedett, azt szeretné, ha fiatal csapatával komolyan kellene számolnia az ellenfeleknek.
- Az elvégzett munka meg fogja hozni az eredményeket, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a tizenhatos keretben hét junior korú játékos van, akiknek többsége még nem mutatkozott be a felnőtt mezőnyben, beszédes adat, hogy a csapat átlagéletkora 22 év... Úgy gondolom, nem raktam magasra a mércét, amikor a szezon elején azt mondtam, az első hat csapat között szeretnénk telelni. Mivel a bajnokság és a jelenlegi csapatok egyelőre ismeretlenek számomra, így nem szeretnék jóslatokba belemenni, de az biztos, hogy igyekszünk úgy teljesíteni, hogy minden csapatnak számolnia kelljen velünk. A hétvégi bajnoki rajt előtt, szerdán lejátsszuk az első éles mérkőzésünket a Magyar Kupában, ahol a tavalyi NBI/B-s bajnokság negyedik helyezettje látogat hozzánk. Természetesen a mérkőzés esélyese a tatai csapat. Örültem volna, ha könnyebb ellenféllel kezdünk, és továbbmegyünk az első fordulón, mert egy mérkőzéssel több esélyünk lett volna a csapatépítésre. Természetesen nem feltett kézzel megyünk ki a pályára, mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a vendégcsapat dolgát.
A Bakonyerdő Pápa az első fordulóban a Tarján SE csapatához látogat, ahol céljuk, hogy győzelemmel indítsák a szezont, hiszen egy esetleges idegenbeli siker nagy lökést adhatna a rájuk váró összecsapások előtt. Jelen állás szerint Tarjánban minden játékos bevethető lesz, sem munkahelyi elfoglaltság, sem sérülés, sem betegség nem hátráltatja a keret tagjait. A pápai együttes szeptember 27-én vasárnap, 16 órától a Mór ellen mutatkozik be a hazai publikumnak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!