Képességfejlesztő játékok a Vajda Márta óvodának


2015-09-11 12:26:54  | cikk: pgya  | 


Képességfejlesztő játékok a Vajda Márta óvodának főképe
Fejlesztő eszközök átadására került sor csütörtökön 10 órakor a Vajda-lakótelepen található Vajda Márta Óvoda Speciális Fejlesztési igényű csoportjában dr. Áldozó Tamás polgármester és Egyházi Andrea, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) pápai tankerületi igazgatója jelenlétében.

Bábszínház, kirakók, hangszerek is voltak a tegnap átadott ajándékcsomagban, amelyet a Vajda Márta Óvoda speciális fejlesztési igényű csoportja kapott a polgármesteri keret terhére. Nagy volt az öröm, mikor városunk polgármestere belépett az új játékokkal, rögtön zenebonától lett hangos a helység, a bábszínház függönye mögül elbújva élvezték a képzeletbeli rivalda fényt.

A polgármester elmondta, hogy az intézmény kereste meg azzal a kéréssel, hogy segítsen az önkormányzat óvodai fejlesztő eszközök beszerzésében, merthogy pályázaton nem sikerült.
- Csutiné Papp Orsolya intézményvezetőnek jeleztem, hogy álláspontunk egyezik, miszerint a legrászorultabbakat kell segíteni, mivel az ő érdekérvényesítő képességük a leggyengébb. Az intézményvezetőt megkértem, hogy bármikor forduljon hozzám bizalommal, ha valamilyen iskolai rendezvény megvalósításában, eszközök beszerzésében vagy egyéb fejlesztésre van szüksége akár iskolának, akár az óvodának. Így történt ez a jelenlegi esetben is, egy 32 ezer lakosú városnak nem szabad problémát jelentsen, hogy néhány kisgyerek ne jusson hozzá az ilyen típusú játékokhoz – osztotta meg gondolatait a polgármester a sajtó jelenlévő képviselőivel.

Egyház Andrea tankerületi igazgató elmondta, hogy a tanintézmény több pályázaton is sikeresen vett részt az utóbbi időszakban, viszont óvodai eszközbeszerzésre nem volt lehetőség.
- A pápai Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény az elmúlt időszakban három TÁMOP-os pályázatban is részt vett, de gyakorlatilag egyik pályázati kiírás sem tartalmazott speciális óvodai célcsoportot. Nagy szükség van ezekre a fejlesztőeszközökre, mert elég elavult és kevés az állománya az óvodai csoportnak. A gyerekek mindegyike más típusú gondoskodást igényel, más típusú fejlesztőeszközre lenne szükségük, ezért kérték a polgármester segítségét. 90 ezer forintos támogatást kaptunk a polgármesteri keret terhére, amelyből elsősorban kézi és zenei fejlesztőeszközöket tudtunk vásárolni – ismertette Egyházi Andrea a játékbeszerzés előzményeit.

Csutiné Papp Orsolya intézményvezető azzal egészítette ki, hogy valóban sok pályázatuk volt, amelyen nem sikerült nyerniük, ezekről általában a közvélemény nem értesül, merthogy általában csak a nyertes pályázatokat szokták publikálni. De nem adták fel, nem tettek le róla, folyamatosan  figyelik a pályázati lehetőségeket. Az intézményvezető elmondása szerint minden tanintézmény át kell térjen arra módszerre, hogy a fejlesztések elérése érdekében figyelje a pályázati kiírásokat, és célozza is meg azokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!