Borcsütörtöki buli a Steel zenekarral


2015-09-11 09:58:18  | cikk: HuHa  | 


Borcsütörtöki buli a Steel zenekarral főképe
Esőre álló időben nyitottak a boros és pálinkás faházak borcsütörtökön az Esterházy-kastély udvarán. Ez ugyan sokakat távol tartott a rendezvénytől, pedig a csülök és a cicege ugyanolyan finom volt, mint napfényes időben, a testet-lelket átmelegítő bor pedig jólesett a hűvös estében. Így vélekedett erről az a népes baráti társaság is, amely Devecserből jött el a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválra.

Takács László, a vidám társaság szószólója egy hatalmas sült csülök mellett mesélte el, hogy az internetről értesültek a fesztiválról és kedvet kaptak az ígéretesnek tűnő programhoz.
-Most érkeztünk, először eszünk, iszunk, és aztán jól érezzük magunkat. Csülökkel kezdtünk, de megnézzük a cicegét is és érdeklődéssel várjuk a színpadi programot – mondta nevetve, barátai pedig lelkes egyetértésben bólogattak.

Kora este aztán megeredt az eső és ez a vendégek egy részét elbátortalanította, azokat azonban, akik maradtak, nem zavarta, hogy néhány csepp eső belehullik a pohárba, amikor pedig jobban rázendített az égi áldás, a rendezvénysátorban találtak helyet a mulatsághoz. Így futottunk össze a Bakonyerdő Zrt. néhány munkatársával, akik szintén remek hangulatban múlatták az időt. Arra a kérdésre, hogy az erdészek, vadászok és a többi munkatárs szereti-e a csülköt, cicegét és a bort, egyértelmű igen volt a válasz a kis csapat tagjaitól.
-Természetesen szeretjük a csülök, a cicegét és a jó borokat, legyen az bár somlói, vagy más vidékről való. Annyira szeretjük, hogy még a legcsodálatosabb időszak, a szarvasbőgés idejéből is szakítunk egy délutánt, estét arra, hogy baráti társaságban finom borokat kóstolgassunk – összegezte a Peer László, a Devecseri Erdészet igazgatója. A csapat a zalai borvidéken gazdálkodó Cézár Pincészet 2013-as, száraz vörös borával, a malbec-kel kezdte a kóstolást, de késő estig sok más bort is megkóstoltak, sőt arra készültek, hogy a következő estéken is kilátogatnak a rendezvényre, hiszen a sokszínű színpadi program is felkeltette érdeklődésüket.

S ha már a programoknál tartunk, a népi kultúra iránt érdeklődők és a könnyűzenei koncertek kedvelői egyaránt jól szórakozhattak borcsütörtökön is. A rendezvénysátor színpadán előbb a JMSZK Vadvirág néptáncegyüttese és a Tánc-Lánc AMI ifjú táncosai adtak műsort, felelevenítve a Kárpát-medencei magyarság népi tánckultúrájának sokszínűségét, s a zsúfolásig megtelt sátor közönsége vastapssal jutalmazta a produkciót. A pápai táncosokat a Keszkenő néptánccsoport követte a programban, az egyházaskeszői együttesben fiatalok és idősebbek egyaránt színre léptek.
Tánc-Lánc AMI táncosainak műsora

Az estét a százhalombattai Steel zenekar koncertje koronázta meg, az éjszakába nyúló bulin a legismertebb külföldi és hazai dallamos rock nóták csendültek fel remek előadásban, és bár a kellemetlen időjárás többeket otthonmaradásra késztetett, a jelenlévők kiválóan szórakoztak. A csapat először járt Pápán zenélni, vezetőjük azonban ismeri a várost, így örömmel fogadták a felkérést. A magát félig profi, félig amatőr zenekarnak aposztrofáló együttes vezetője, Varsádi László elmondta, a tagok mindegyike tanult zenész, hobbijuk, szerelmük a zenélés, bár van más foglalkozásuk is, billenytűsük a MÁV-nál dolgozik, dobosuk fémszobrász, a gitáros pilóta, ő maga pedig tanácsadóként dolgozik.
-A dalaink nem feldolgozások, igyekszünk minden nótát az eredeti hangszerelésben színpadra vinni. Deep Purple, Uriah heep, Bon Jovi, Guns’n Roses, Europe és Queen dalok is felcsendülnek, az Edda, P Mobil és LGT mellett, vagyis egy eklektikus, klasszikus rock-pop koncertre készülünk.
A zenekar persze nemcsak a jó zenéket kedveli, hanem a finom ételeket is, így aztán ők is belaktak csülökből, cicegéből és hozzá jó borokat kóstoltak.
-A csülök csodálatos, és a cicege is igazán finom volt. Ez az étel felénk is ismert, nálunk tócsninak hívják, de az kisebb, zsírosabb és nem olyan élvezetes, mint itt Pápán. A borok közül a száraz fehéret kedveljük leginkább, ezt ittunk most is – árulta el Varsádi László, aki maga is borászkodik kicsiny somlói birtokán.
Varsádi László a Steel zenekar vezetője

A zenekar a fesztivál gasztronómiai élvezetei mellé igazi könnyűzenei csemegét kínált. Varsádi Laciék a húrok közé csaptak és sorra csendültek fel a 70-es, 80-as évek pop és rock muzsikájának legismertebb világslágerei és hazai kedvencei, melyet a kicsi, de annál lelkesebb rajongói csapat tapssal és közös énekléssel hálált meg. Az egyre fokozódó hangulatú bulin aztán egyre többen mozdultak meg, daloltak együtt a zenekarral és a fergeteges hangulatú este végére a közönség egy része a színpad előtt táncolva mulatott.

A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál ma délutántól is várja a finom ételek-italok és színvonalas műsorok kedvelőit. 17 órától pápakörnyéki művészeti csoportok adnak műsort, a fesztivál hivatalos megnyitója 19.30-kor kezdődik a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének részvételével, aztán pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Csárdás! Szerelem a Kárpátok alatt című műsorát láthatják az érdeklődők, amit a Retro LMG és a Room Service bulija követ.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!