Fejlesztések a Küzdősport Centrumban


2015-09-10 15:13:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Fejlesztések a Küzdősport Centrumban főképe
A pápai küzdősport-élet két évvel ezelőtt mérföldkőhöz érkezett. Az önkormányzat jóvoltából ugyanis 2013-ban az Acsády Szakképző Iskolában helyet kapott a Pápai Küzdősport Centrum, mely azóta kiváló edzési-, és versenyzési lehetőségeket biztosít a különféle küzdősportok szerelmeseinek. Az eltelt időszakban a termet használó többi egyesülettel karöltve számos fejlesztést is végrehajtott a szintén e falak között otthonra lelő Bakony Judo Klub, a legutóbbi felújítások pedig az elmúlt hetekben fejeződtek be. Pillér Gábor, a Bakony Judo Klub alelnöke érdeklődésünkre elmondta, a nyár végén a 210 négyzetméternyi küzdőfelületet tették még komfortosabbá, de terveik szerint még idén több beruházást is szeretnének megvalósítani.
- Az átadás utáni első időszakban lehetőségeinkhez mérten igyekeztünk egy megfelelő infrastruktúrát kialakítani, ez sikerült, majd a Magyar Judo Szövetség jóvoltából kicseréltük a teljes szőnyegfelületet. Az edzések és versenyek során azt láttuk, hogy az a technológiai megoldás, melyet korábban alkalmaztunk nekünk ugyan megfelel, de lehetne azt még komfortosabbá tenni. Erre elsősorban az mutatott rá, hogy az ovijudo foglalkozások során a 30-40 gyermek együttes mozgására a szőnyeg alól por szállt fel, magyarán a tatami alatti felületek porzárása nem volt megfelelő. Az önkormányzat jóvoltából ezt sikerült orvosolnunk a tatami alá egy szőnyeg, valamint a fémvázas rugószerkezetre egy OSB lap került.
Pillér Gábor hangsúlyozta, a fejlesztések itt nem állnak meg, a jövőben az edzői öltözőket újítják meg és kicserélik a vizesblokkokat is. Dr. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, jó látni, hogy évek óta a pápai judo-életben elkötelezett felnőttek dolgoznak, akiknek fontos, hogy minél több gyermeket tudjanak bevonni ebbe a sportba, mely önfegyelemre, tisztességre, tökéletességre törekvésre nevel.
- Úgy látjuk, hogy a Bakony Judo Klub sikeresen épít közösséget, és vonja be a többi küzdősport irányzatot is, nem csoda, hogy több egyesület, a Koko-Gym KSE vagy épp a Ronin HSE is otthonra talált itt. A mostani fejlesztés is jó iskolapéldája annak, hogy az önkormányzat egy helyi közösséggel úgy tud együttműködni, hogy abból többleteredmények születnek. Gratulálok az egyesületeknek, hogy ezt a termet megújították és ahhoz is, hogy - ahogy az korábban elhangzott - ez a munka folytatódni fog.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!