A Német Nemzetiségi Nappal együtt ünneplik a nemzetiségi oktatás jubileumát


2015-09-09 22:36:18  | cikk: Babos Petra  | 


A Német Nemzetiségi Nappal együtt ünneplik a nemzetiségi oktatás jubileumát főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az első napirendi pontban a testület tagjai egyhangúan jóváhagyták a 2015. évi első féléves gazdálkodásról szóló beszámolót. A képviselők módosították az önkormányzat költségvetését, melyre azért volt szükség, mert megérkezett a II. félévi feladatalapú támogatás - több mint 600.000 Ft, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázatán elnyert 100.000 Ft is.

A második napirendi pontban a közelgő Német Nemzetiségi Nap programját tárgyalták meg a képviselők, amelyet 2015. szeptember 25-26-án rendeznek meg a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola német nemzetiségi tagozatának 15 éves jubileumi rendezvényével együtt.

2015-ben ünnepli a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola azt, hogy 15 éve működik az intézményben a német nemzetiségi oktatás. Ezen jeles évfordulón Josef Michaelis magyarországi német költő lesz az iskola díszvendége, aki előadást is tart majd életéről és a magyarországi németek történetéről. A diákok már az előző héten a tanmenet szerint készülnek az ünnepélyre, hiszen rajz- és fordítói pályázaton vehetnek részt. Erről a tankerület minden iskolája értesült, remélik, sokan pályáznak majd. A rendezvény megnyitója szeptember 25-én pénteken 10 órakor lesz az intézmény aulájában. Ekkor tartják a pályázatok díjátadóját, majd a német hagyományokhoz kapcsolódva interaktív játékokban vehetnek részt a diákok, kipróbálhatják a vajköpülést, megkóstolhatják a sváb ételeket, megtekinthetik a babakiállítást és sváb táncokat is tanulhatnak. Idén a hagyományos szépkiejtési versenyt is ekkor tartják – tájékoztatta hírportálunkat Gőgösné Bakos Adél elnökhelyettes.  A Német Nemzetiségi Napot szeptember 26-án rendezik a Munkácsy iskolában. A program 16 órakor kezdődik, fellépnek a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nemzetiségi osztályai, a Vajda Péter lakótelepi Óvoda nemzetiségi csoportja, a Kimlei és Győrsági Harmonikások, a herendi Nefelejcs Tánccsoport, és a Gannai Asszonykórus.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!