Házi rangadók az utánpótlás bajnokságban


2015-09-09 22:26:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Házi rangadók az utánpótlás bajnokságban főképe
Az U19-es és U17-es utánpótlás bajnokságban is a mezőnyben szereplő két pápai együttes csapott össze. Mint arról korábban beszámoltunk, az U18-asok és az U16-osok is egy korosztállyal feljebb szerepelnek, így jöhetett létre a szerdai párosítás. Kezdésként a nyeretlen U18, az egy döntetlen mellett két vereséget számláló U19-et „fogadta”. Az első félidőben három találat esett, a 25. percben Hornyacsek szerezte meg a vezetést a fiatalabbaknak, a 41. percben Pető Dániel egalizált, sőt a rendes játékidő utolsó percében Pető második találatával már Jevgenyij Baranov csapatánál volt az előny. Az U18-nak hét perc kellett az egyenlítéshez, egy kontratámadás végén Lőke Gergő talált a kapuba. A 3-2-es végeredmény a 78. percben alakult ki, ekkor Mogyorósi Martin mattolta Schilde kapust.

PELC U18 – PELC U19 3-2 (1-2) Gsz.: Hornyacsek, Lőke, Mogyorósi ill. Pető 2

Kálmán István: Nehezek az ilyen mérkőzések, hiszen barátok mérkőznek meg egymással, ezáltal nem mindig figyelnek arra, amit kérek tőlük. Ki-ki meccs volt, nyerhetett volna akár az U19 is, ma nekünk jött ki a lépés, annak mindenesetre örülök, hogy megvan az első győzelmünk.

Jevgenyij Baranov: Jó iramú meccs volt, az eredmény nem foglalkoztat, együtt készülünk a másik csapattal, olyan, mintha ez a két keret egy lenne. Szép találatokat láthattunk, megérdemelt a fiatalok sikere, sajnos az erőnléti problémáink most is kijöttek, kevesen járnak edzésre, anélkül meg nehéz.

PELC U18: Bors – Tauber, Lőke, Németh, Hornyacsek – Papp, Raksányi, Szőllősi, Barth – Mogyorósi, Kovács

PELC U19: Schilde Máté – Kovács, Barcsa, Varga, Szilágyi – Kovács, Pető, Laki, Dömötör – Ihász, Schilde Márk

Az U17-es pontvadászatban Lantai Balázs tanítványai veretlenül, kapott gól nélkül az élről várhatták a kezdő sípszót, míg a fiatalabbak a középmezőnyben tanyáztak. Ahogy azt várni lehetett, az idősebbek végig domináltak a két-három évvel fiatalabbakkal szemben, így már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa, ekkor Györkös Bence két és Farkas Bence egy góljával már 0-3 volt az állás. A folytatásban sem csökkent a különbség, sőt Györkös további egy, és Farkas három találatával 7-0-s végeredmény született.

PELC U16 – PELC U17 0-7 (Gsz.: Györkös 3, Farkas 4)

Orovecz András: Két hét alatt ez volt a negyedik mérkőzésünk, ennek már vannak jelei a játékosaimon, többen fáradtsággal, sérüléssel küzdenek, amihez mentális fáradtság is párosul. A körülményekhez képest helytálltunk, ami hibákat elkövettünk, az a fáradtság okozta dekoncentráltsággal magyarázható. A hozzáállással nem volt gond, csak dicsérni tudom őket.

Lantai Balázs: Elégedett vagyok, támadásban amit kértem, mindent megvalósítottak a játékosok, a védelem is jól tette a dolgát. A bajnokságban ugyan veretlenek vagyunk, de az igazi erőfelmérő a Veszprém és Sopron elleni derbi lesz.

PELC U16: Dokter – Böröczky, Hanania, Horváth, Pintér – Gulyás, Márton, Fribék, Mogyorósi – Péter, Bankó (’57 Kolozsvári)

PELC U17: Szigeti – Hujter, Böröczky, Bognár, Nagy – Szabó E., Györkös, Szabó B., Farkas – Balogh, Koch

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!