Serdülő kézilabda: Jól sikerült a hazai bemutatkozás


2015-09-09 21:35:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Serdülő kézilabda: Jól sikerült a hazai bemutatkozás főképe
A Bakonyerdő Elmax VSE Pápa serdülői kézilabdázói a pontvadászat második fordulójában a SZESE Győr ellen mutatkoztak be a hazai közönségnek. Az új, 11 csapatos bajnokságnak a pápaiak idegenben vágtak neki, az elmúlt héten Veszprémben nem volt esélyük a Veszprémi KKFT ellen, így a győriek ellen szerették volna megkezdeni a pontgyűjtést. Kapcsándi Kristóf a szezonnal kapcsolatban azt mondta, nehéz dolguk lesz, hiszen a mezőnyben olyan csapatokkal találkoznak majd, mint az Éles Kézisuli, a Veszprém vagy a Balatonfüred, utóbbiak két gárdával is indulnak. A győriek ellen végig magabiztosan kézilabdáztak a pápaiak, igaz ez az eredményen nem látszott meg, egy-két gól volt végig a különbség. Az első félidő utolsó öt percét viszont megnyomta a Pápa, így ötgólos előnnyel mehetett a szünetre. A második játékrészt a Győr kezdte jobban, igaz a hazaiak vezetése nem forgott veszélyben (29.perc 13-10). A 42. percben 21-16-os állást mutatott az eredményjelző, ekkor a vendégek egy utolsó rohamot indítottak, és négy perc alatt egy 5-0-s rohammal egy gólra zárkóztak (21-20). Szerencsére a védelem jól tette a dolgát, és Farkas Patrik hatodik találatával két perccel a vége előtt végleg eldőlt a két pont sorsa.

Bakonyerdő Elmax VSE Pápa - SZESE Győr 22-21 (12-7)

Kapcsándi Kristóf: Elégedett vagyok a gyerekekkel, az első perctől az utolsóig mindenki küzdött. Nem titok, hogy három meghatározó játékosunk, Palágyi Ákos, Varga Bálint és Tóth Dániel is kiöregedett, így épphogy 12 játékossal fel tudtunk állni. Bár az eredmény nem ezt mutatja, végig kezünkben tartottuk a meccset, megérdemelten nyertünk. Védekezésben megértették a srácok, hogy mit kérek tőlük, ezt nagyjából meg is valósították, elől pedig hosszú lefolyású támadásokat vezettünk, ami eredményesnek bizonyult.

Pápai gólszerzők:
Áldozó Soma 8
Farkas Patrik 6
Ábrahám Máté, Horváth Martin, Csanádi András, Tóth Dávid 2

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!