Átadták a Tókerti Városrészi Nap adományát


2015-09-08 22:25:24  | cikk: HuHa  | 


Átadták a Tókerti Városrészi Nap adományát főképe
A Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete Pápai Kistérségi Csoportja kapta a Tókerti Városrészi Nap jótékonysági főzőversenyén összegyűlt adományt. A 200 ezer forintot ma délután a csoport soron következő összejövetelén adta át Császár Endre, a városrész egyik önkormányzati képviselője.

A Városháza tanácstermében tartott összejövetelen Unger Tamás alpolgármester is részt vett. Felidézte, az önkormányzat minden évben olyan egyesületeket, szervezeteket, csoportokat kíván támogatni a városrészi napok bevételével, amelyek hasznos tevékenységet végeznek, másokat segítenek, nemes célt szolgálnak. Az idei évben az a döntés született, hogy azok között a szervezetek között osztják szét a városrészi napok jótékonysági főzőversenyein összegyűlt adományokat, melyek a fogyatékkal élőket segítik, támogatják. Ezen szervezetek közül elsőként a Vakok és Gyengénlátók pápai csoportja kapja meg az adományt, de a közeljövőben a többi támogatandó szervezethez is eljuttatják a pénzt.
-Ezúttal is köszönjük a főzőcsapatok munkáját, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy közösen segíthessük a fogyatékkal élőket. Biztosak vagyunk benne, hogy az adományok jó helyre kerülnek, és olyan célt szolgálnak, amely segíti e szervezetek tagjainak életét, közösségi programjait – fogalmazott.

Császár Endre önkormányzati képviselő arról szólt a csoport tagjainak, hogy az augusztus elején tartott Tókerti Városrészi Napon nagyon jó időben, nagyon jó hangulatban 20 csapat ragadott fakanalat és vett részt a jótékonysági főzőversenyen, az ételekért adott adományokból pedig 170 ezer forint  gyűlt össze. Ezt egészítették ki 200 ezer forintra, melyet elhoztak a Vakok és Gyengénlátók helyi csoportjának.
-Adni nagyon jó, köszönet mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy ezt a közösséget segíthessük – mondta hírportálunknak.

A szervezet nevében Németh Kálmánné, csoport vezetője vette át az adományt. Mint mondta, a televízió tudósításában hallotta Áldozó Tamás polgármester úrtól, hogy ők kapják a Tókerti Városrészi Nap bevételét és nagyon örültek a hírnek.
-Nagyon köszönjük mindenkinek a segítséget, akár a főzőcsapatok tagjaként, akár az ételekért adományt adóként vett részt a rendezvényen – mondta. A pénz egy részéből színházbérletet szeretnének venni, amit aztán megosztanak a tagság között, hiszen bár többségük gyengén vagy alig lát – két-három tagtársuk teljesen vak csupán -, az első sorokban ülve, a fényeket, színeket, hangokat élvezve számukra is nagy élmény egy színházi előadás. A pénz másik részéből fürdőbérleteket vásárolnak, ezt is megosztják a tagok között és tartalékolnak a következő kirándulásukra is. Németh Kálmánné hozzátette, az adomány felhasználásáról természetesen a tagság véleményét is kikérik, hiszen szeretnék úgy felhasználni az összeget, hogy mindenki számára hasznos és kellemes dologra költsék.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!