Szerdától: Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál


2015-09-08 22:44:01  | cikk: HuHa  | 


Szerdától: Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál főképe
Áll már a nagy rendezvénysátor, a pincészeteknek, pálinkaházaknak és vendéglátósoknak helyet adó faházak sora az Esterházy-kastély udvarán és építik a színpadokat is a holnap kezdődő 5 napos mulatsághoz. A rendezvény látogatóit idén is változatos programok és különleges gasztronómiai élvezetek várják – hangzott el a szervezők mai sajtótájékoztatóján.

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, 15 borászat mondott igent a felkérésre és hozza el ó- és újborait a rendezvény vendégeinek. Külön öröm számukra, hogy néhány év kihagyás után ismét kóstolhatnak a pápaiak tokaji és egri borokat is. A borok mellett pálinkákból is bőséges lesz a választék, két pálinkaház kínálja különleges italait.  Az ételkínálat a tavalyihoz hasonlóan alakul, a cicege és csülök mellett az édesszájúak is találnak majd kedvükre valót.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője

-Többféle feltéttel kínáljuk a cicegét az öt nap során, a hagyományos változat mellett lehet kérni tejföllel, tejföllel és sajttal, kolbásszal avagy akár baconnel is. A csülökételek készítésébe a Pápai Hús Kft. is bekapcsolódik, így ők is kínálnak majd kiváló minőségű termékeikből készült csülökételeket – sorolta a kínálatot az ügyvezető, hozzátéve a desszertre vágyók házi rétest fogyaszthatnak a fesztiválon.

-A rendezvény teret ad a helyi és környékbeli amatőr tánccsoportok és énekkarok műsorainak, a néptánc és népzenei kultúra hagyományainak, ismert és kevésbé ismert könnyűzenei előadók fellépéseinek – ezt már Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója mondta el a sajtótájékoztatón. A programról ezúttal sem hiányoznak majd az országos ismertségnek örvendő fellépők sem: a péntek esti megnyitót követően a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép színpadra, szombaton a Ghymes együttes ad koncertet, vasárnap délután Gájer Bálint, este pedig Szabó Balázs Bandája lép fel. A kicsik szórakoztatásáról szombaton és vasárnap egy-egy gyermekelőadás gondoskodik – tudtuk meg az igazgatótól. Boros Katalin hozzátette, a családokat az Esterházy-kastély is várja szombaton és vasárnap: kézműves tevékenységeket kínálnak a látogatóknak. A kézműves foglalkoztatóban perec készül majd, az átjáróban felállítandó asztaloknál különböző apró díszeket alkothatnak kicsik és nagyok, a LEGO játszóházban pedig készségfejlesztő játékok és a LEGO asztalok fogadják a gyermekeket.
Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója   

A hétvégi nagy programok mellett már szerdától érdemes lesz a délutánt és estét a fesztiválon tölteni. A nyitónapon a pápai és környékbeli amatőr művészeti csoportok műsorát láthatják az érdeklődők, csütörtökön pedig a JMSZK Vadvirág néptáncegyüttese és a Tánc-Lánc fiataljai lépnek fel 17 órától.

A csütörtök estét még egy remek programmal toldották meg a szervezők, 20 órától a Steel zenekar zenél a rendezvénysátorban, igazi bulihangulatot ígérve. A rock, pop és jazz muzsikát játszó, Pápán először látható együttes olyan ismert előadók dalait szólaltatja meg, mint a Queen, Rolling Stones, Bon Jovi, Guns’n Roses, a legnagyobb magyar előadók közül pedig LGT, P Mobil, Neoton és Karthago dalok is felcsendülnek majd. Varsádi Lászlótól, a zenekar vezetőjétől megtudtuk, saját dalokat is hoznak a koncertre, ezek is a dallamos rock műfajában fogantak. A Deep Purple-s, P-Mobil-os és Uriah Heep-es hangzást olyan dalszövegek teszik teljessé, amik az akkori tízen- és huszonévesek életérzéseire emlékeztetnek.  

A borfalu szerdától péntekig 16 órakor nyit, szombaton és vasárnap pedig 14 órától lehet kóstolni az ízletes nedűket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!