Az olvasás világnapját ünnepelték a katolikus iskolában


2015-09-08 20:55:46  | cikk: Babos Petra  | 


Az olvasás világnapját ünnepelték a katolikus iskolában főképe
Szeptember 8-a az olvasás világnapja. Ezen a napon a Szent István Római Katolikus Általános Iskola is szerette volna felhívni a figyelmet az olvasástudás fontosságára, és arra, hogy minden további tudás alapja az értő olvasás. Az intézmény szerette volna az olvasás élményét megosztani a gyerekekkel és ezzel népszerűsíteni ezt a tevékenységet.
Szabóné Rózsa Ildikó, magyar munkaközösség-vezető arról számolt be hírportálunknak, hogy az olvasódélutánon az alsósok meséket olvastak fel egymásnak, összesen 180 tanuló vett részt a programban
- A harmadikosok az elsősöknek olvastak fel, ők közben rajzoltak, színeztek, míg a második és negyedik évfolyam közös olvasással próbálta megszerettetni és mindennapi igénnyé tenni ezt a tevékenységet, hiszen az olvasással mindennapi életüket szebbé, gazdagabbá, fantáziájukat pedig színesebbé tudják varázsolni – mondta a munkaközösség vezető.
Szabóné Rózsa Ildikó elmondása szerint a mai rohanó világban az olvasás egyre kevésbé népszerű, nem nagyon szeretnek olvasni a diákok, pedig ha olvasnak, dolgozik a fantáziájuk, élesedik a gondolkodásuk. Ezért is szervezték meg hagyományteremtő szándékkal, első ízben ezt a programot. A tanárnő hozzáfűzte, a Veszprém Megyei Könyvtár nyári olvasópályázatára is beneveztek osztályonként 4-5 diákkal. Természetesen a kötelező olvasmányok sem maradtak el, ezeket a tanulók a vakáció során szintén elolvasták.

Kiss Fanni 4. a osztályos diák nagyon szeret olvasni, naponta többször is. Fanni elolvasta a nyáron a Kincskereső kisködmönt, most pedig Tél és én című könyvet olvassa. A kislány szokott az édesanyjának is mesét mondani.
Molnár Anna szerint kiváló kezdeményezés volt az iskola részéről ez a program. A kislány szintén gyakran olvas, a kötelező olvasmány befejezése után a Lessie című könyvet veszi majd kezébe, amit a keresztanyukájától kapott. Mindkét lány szerint az olvasás nagyon fontos, hiszen a világban csak úgy tudnak eligazodni, ha tudnak értően olvasni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!